5.05.2010

Legion [2010]

Daha geçen aylarda vizyonda olan Tanrının Kitabı ile benzer bir teması olan Legion(Kıyamet Melekleri), yeryüzüne felaket için gönderilen meleklerden Mikail'in ihanet edip insanların tarafını seçmesiyle, Gabriel ile girdiği mücadeleyi anlatıyor. Tabii insan odaklı bir şekilde...

Bir Stephen King romanından fırlamış gibi duran benzin istasyonunda birbirinden alakasız 7 kişi ve bir de doğmamış bebeğin başından geçenleri anlatan film, kıyameti tasvir ediyor.

Dünyaya gönderilen meleğin, Mikail, kanatlarını kesip insanların arasına karışarak dünyanın son umudu olarak tasvir ettiği doğmamış bebeği koruma çabasını ve benzin istasyonundaki insanların "ele geçirilen"lere karşı verdiği mücadeleyi soluksuz izleyeceksiniz. Bilhassa süprizli sahneleriyle ve yer yer cidden insanı geren sahneleriyle türün meraklılarının ilgisini cezbedecek bir yapım olmuş Legion.

Filmde oyunculuklara da bir parantez açalım. Dennis Quaid, Kate Walsh ve Willa Holland'ın sırıtmadıkları aşikar. Bunun dışında yan rollerden figüranlara kadar gerçekten muazzam bir uyum söz konusu hiçbir sahnede hiçbir oyuncu sırıtmıyor, kimse kimseden rol çalmadan sahnesini oynuyor ve siz akıp giden 100 dakikanın farkına bile varmıyorsunuz.

Konu olarak iyi, işleniş olarak orta ve oyunculuklar olarak da iyi diye nitelendirebileceğimiz Legion, türün meraklıları için güzel bir yapım.

brokoli

1 Yorum :

SirEvo dedi ki...

Beğenmedim ben pek. 5 verdim ama o da ayıp olmasın diye. Türünün kötü örneklerinden...