2.01.2013

2012 Yılında İzlediğim En İyi 30 Film [20-11]


11. The Vow
İşte benim için yılın en dokunaklı aşk filmi. Nasıl olurda sevdiğim kıza bakıpta gitme vakti derim? Hangisi daha zor olurdu, unutulan tarafta mı olmak yoksa hatırlamayan tarafta mı olmak.
Hafızasını kaybeden sevgilisine kendisini tekrar hatırlatmak, tekrar tanışmak hiç bu kadar zor olmamıştı belki de…



12. The Lucky One
Irakta 3 kez ölümden dönen bir denizcinin, daha önce hiç tanışmadığı bir kadının fotoğrafını bulması ve onu aramasıyla başlıyor. Düz olarak bize verilmeye çalışılan aşk-dram filmlerinden biraz farklı olarak ilerliyor ve bammm… Sonuç olarak muhteşem bir film olmasa bile, kendi örneklerinden biraz farklı olması sayesinde bu listeye girmeye hak kazananlardan biri.



13. The Hobbit [2012]
Yüzüklerin Efendisi filmi benim için yılda izlediğim 10-20 filmden hiçbir farkı yok, olmamıştır. Tarz meselesi değil mi sonuçta… Her ne kadar beğenmesem de, rezalet 3D olsa da, hak edene saygı göstermek adına bu listeye almak zorunda hissettim kendimi.



14. Looper [2012]
Yılın son çeyreğinde izlediğim, geçmiş ile gelecek arasında geçen harika bir film daha. J.G Levitt ve yılların yaşlandıramadığı, çöpe dönüştürdüğünü düşündüğüm B.Willis’den harika bir film daha…
Senaryosu ve kurgusuyla izlenmeyi hak eden, daha önce çok sık izlemediğiniz tarzda aksiyon-bilim kurgu filmi demek çok hata olmaz.



15. Project X [2012]
Gençler, eğlence, seks… Bu 3’ünü birleştiren rezalet filmler izledikten sonra hayatımıza Hangover 1-2 gibi 2 film girdi ve bakış açımızı tamamen değiştirdi. Bu yıl bu konuyu birleştirebilen en iyi film Project X olarak geldi bana. Eğlence amacıyla verilen bir partinin bu kadar çığırından çıkacağını kim düşünebilirdi?



16. Lawless[2012]
Eski zamanda geçen, yaşanmış bir gerçek hikaye daha… İçki kaçakçılığı ve üretimi yapan bir ailenin erkeklerinin başından geçen ufak bir kesit… Dipten başlayarak nasıl büyük bir egemenlik kurduklarını, yaşadıkları acıklı hikayeleri anlatan film, tam bir efsane…



17. Rust and Bone [2012]
Bir kaza sonucunda bacaklarını kaybeden bir kadın, hayatını bir şekilde dövüşerek kazanmaya çalışan eski bir boksörün hayatı kesişirse neler olur? Aşk ve dram olarak nitelendirmeye çalıştığım ama tam olarak o kategoriye sokamadığım film, sürükleyici ve izleyiciyi tatmin eden türde.



18. Flight [2012]
Yılın kapanış filmi benim için. Alkolik olan pilotumuz uçağını efsane olacak bir biçimde indirir. Ama o kadar insanı kurtarmasına rağmen 4 ölü olması ortalığı biraz karıştıracaktır.
Yalan ile devam eden hayatını artık bir noktada düzeltme zorunluluğu olan pilotumuz, bunun gerekliliğini yerine getirecektir.


19. Deadfall [2012]
Bir kaza ve birleşen birbirinden farklı hayatlar… Bu yıl çok iyi örneklerini göremedik ne yazık ki ‘’birleştirme senaryo’’ filmlerin. Elimizde ki en iyi örnek Deadfall kaldı. Sürükleyici ve yok artık diyebileceğiniz bir sürü olayı bünyesinde barındırıyor. Çok iyi değil ama izlenmeye değecek cinsten.


20. Savages[2012]
En iyi malı üretebilen 2’li ve ikisinde aşık olduğu ( tam olarak öyle olmasa bile) bir kadın… Araya giren ve bu olaydan rant sağlamak isteyenlerin kızı kaçırmasıyla başlayan film… Sürükleyici bir aksiyon daha…

0 Yorum :