16.07.2010

Dikkat Çeken Arabalar Top 10

Stajda zaman geçmek bilmiyorken yapılcak birşeyler lazım. Her dakika film izleme şansımız olmadığına göre bu sefer değişik birşeyler arayışına girdim. Arkadaşımla arabalar hakkında konuşurken işte o fikir geldi. Fazla eskilere gitmeden; sinema salonlarında izlediğimiz ilgi çekici (evsane demiyorum) arabaları bir hatırlayalım.

1.“Eleanor” Shelby Mustang GT500
Gone in 60 Seconds
Kusura bakmayın ama burada biraz duygusal davranmanın zamanı geldi. Eleanor diye tabir edilen bu klasik arabanın seyrine doyum olmuyor.N.Cage'in filmde oynaşma şansı elde ettiği bu araba gerçekten çok iyi. Motorunun bir anda sustuğu zaman arabayla konuşup onu çalıştırma çabaları, yan aynası kırıldığında içimin cız ettiği sahneleri hatırlıyorum.

2.DeLorean DMC-12
Bunu kim unutabilir ki? Eğer evsaneler kısmı yapsaydık, kuşkusuz bu arabayı listenin ilk 3 numarasından birine koymak gerekirdi, haksızda değiliz hani. 3 filmde boy gösteren arabamız zamanda yolculuk işine yarıyor.Atlar mı çekmedi, tren raylarında mı gitmedi.Çok amaçlı.Body kit tarzıyla günümüz arabalarını andırdığına dikkat ettiniz mi?

3.The Fast and The Furious
Listemizde ilerlerken bir kere daha Vin Diesel arabalarından birtanesine bakıyoruz.
1970 Dodge Charger la yaptıklarını hatırlayalım.Kalkışlar,driftler.Gaza bastığı zaman motorun titremesi ve NOS vurduğu zaman arabanın gidişine hayran kalanlardan mısınız?

4.The Tumbler
Batman arabaları herzaman dikkat çekici olmuştur.Buraya resimlerini koyarak baymak istemiyorum ama içinden tekne çıkan arabalar, içinden uçak çıkanları.Arkasında kocaman ateş bırakanı, her çeşidini görmüşüzdür.Dark Knight filmindeki ''batmobile'' en ilgi çekici olanıydı içinden çıkan motor sayesinde.Bu arada Bruce wayne'nin Lamborghinisini unutmayın.!

5.The Interceptor
Mel Gibson'un oynadığı Mad Max filmini hatırlarsınız.Ford XB Falcon Coupe modeli motorunun bir kısmı dışarıda, kalın tekerlekli ve yandan rocket tarzı egzoslarıyla tipik bir amerikan arabası.

6.Frankenstein's Monster
Death Race filmini hatırlayanlar bilirler,2006 model Ford Mustang'in ne hallere geldiğini.Yollarda bize gereken tarz bir araba olduğunu düşünmekle beraber, orjinal yüzünü kaybettirmeden yapılmış güzel bir çalışma eseri olduğu bir gerçek.

7.Pontiac GTO
xXx filminde Vin Diesel'e nasip olan ( kaç araba eskitti ya! ) arabalardan sadece birtanesi.67 model pontiac filmde önemli roller üstlenmişti.Film hakkında ne yazık ki fazla birşey hatırlamadıgımdan dolayı sadece arabaya bakıp geçsek yeterlidir heralde.


8.Aston Martin V12 Vanquish
Batman filmlerindeki tarifenin aynısını Bond filmlerine de uygulayabiliriz.Onun arabalarıda herzaman dikkat çekici olmuştur.Arabanın sağına soluna koyulan ekstra aparatlar ve özellikler sayesinde Bond'un işini oldukça kolaylaştırdığına binlerce kere şahit olduk hemde her filminde.Die Another Day filminden bir sahne.

9.Nissan Skyline 1999 R34
Bazı arabaların sadece duruşları bile yeter derler ya hani, işte onlardan birtanesi.Modifiyeli arabalara olan ilgimi bir kenara bırakırsak eğer, filmde bu arabayla olan sahneler inanılmazdı.Paul Walker'ın kullanma şansına eriştiği bu araba, bende gerçekten iz bırakanlardan.

10.1977 Bumblebee Camaro
Transformers filminde en çok dikkat çeken araçlardan biri Bumblebee. Safkan bir Amerikan olan Camaro sarı rengiyle gözleri kamaştırıyor.Bunuda listeye eklemeden geçmek olmazdı.

0 Yorum :