6.07.2010

Chloe [2010]

''Sarı Çiyan''

Güzel filmdi.Hatta daha bile güzel olabilirdi belkide ama gerek filmi izlerken yaşadığım zorunlu kesintilerden dolayı, gerek filmin kendisinden dolayı sanki birşeyler eksikmiş gibi geldi.Hatta bir noktada, acaba bu filmin sonu nasıl olacak tarzında bir düşünceye bile kapıldı.

Şurdan başlayalım, kısaca özetini anladık filmin.Orta yaş bunalımlarını yaşayan evli hanımımızın hayatına giren bu sarışın; artık ne meslek yaptığı sizlerin yorumuna kalan kız ortalığı fena karıştırıyor.İşte tam burada film hafiften çuvallamaya başlıyor.Önce şuradan bahsedeyim, bu tarz aşk-kovalamaca-gizem tarzı filmleri yapmak bence zor.Çünkü olayı zaten filmin başında empoze ediyorsun ve asıl işte zorluk burada başlıyor bence.Bir aldatma ve araya giren hatun tarzı bir film olacağını hissediyorsunuz ama tam bu noktadaki gizemi filmin sonuna kadar korumak gerçekten zor oluyor.Aynı şekilde buradada koruyamamışlar.

Filmin asıl eleştirilmesi gereken yeride tam olarak burada başlıyor bence.Senaryonun başka bir yerden (hatırlamıyorum) tanıdık gelmesinin yanında hani olayları öyle bir anlatmışlarki, filmi izlemeden önce hiçbir yorum okumamış hatta kimlerin oynadığına bakmadan bile izlemeye oturmuş olmama rağmen kız, kadının kocasıyla yaptıklarını anlatırken bir yapaylık hissediyorsunuz içten içe.Yolunda gitmeyen birşeyler war olduğunu zaten hissediyorsunuz ve filmin çuvallamaya başladığı yerde tam burası oluyor.Ama daha sonra gelen mesajlar olayların gidişatı sayesinde sizi farklı yerlere yönlendirmek istemişler, en azından hani yapıp sıvamak kavramı vardır ya, bunu yapmamışlar.Yaptıklarını toparlamışlar mı hayır!

Tam bu noktada acaba hikaye daha ne kadar ilerler derken size cevabını veriyorlar.Bu sefer kızımız ile evli hanımımız bir ilişki içerisine giriyor.Hatta daha fazla bu Chloe'nin obsesif takınlarından olduğunu anlıyorsunuz ve film birazda buradan ilerliyor.Ama burada merak ettiğim bir konu, otelde chloe'nin sürekli hapşırmasının nedeni neydi acaba? Acaba hanımımıza olan takıntısı, daha çok ilgi çekme mi? Bilmiyorum birçok şeyden olabilir ama ben bunun cevabını filmde bulamadım belki çok gereksiz bir ayrıntı olabilir ama...

Film hakkında daha fazla söylenebilcek neler war? Nelson her zamanki gibi istikrarlı bir biçimde oynamış.Moore ise; çok ilginçtir ki onu izlediğim her filminde ayrı bir tad var gibi.Her karakteri canlandırabiliyor ve aynı şekilde bu filmdede göze en çok çarpan oyuncuydu.Ama bundan daha fazla dikkat çeken birşey arıyorsanız eğer Amanda'nın vucudu.Bunun hakkında burada daha fazla konuşmak istemiyorum desem yeterlidir heralde.

Sonuç olarak yukarıda söylediklerim hani yok olanı aramak tarzında birşey.Kesinlikle izlemeniz gereken bir film değil, ama keyifli zaman geçirilerek ve sonunda ne olacak acaba diye merak edilerek izlenecek bir film olduğunu söyleyebilirim.Mümkünse sonunu tahmin etmemeye çalışın, gerçi her ne kadar etmemeye çalışsanızda film bu konuda size baya yardımcı oluyor.Bunun dışında benim için izlemesi büyük bir zevk olan sahneler olduğu gibi aileyle beraber izlenecek bir film olmadığınıda söyleyim.Moore bu kadar cesur muydu ya?

Notum 10/7

0 Yorum :