19.01.2011

Case 39 [2008]

Harbi gerilim filmi izledim…

Aile hizmetleri dairesi memuru Emily, pek çok şey görmüş geçirmiş olduğunu düşündüğü sırada, 10 yaşındaki Lilith, onun en yeni ve en gizemli vakası haline gelir. Anne-babası Lilith’i öldürmeye çalıştığında, Emily’nin en çok korktuğu şey doğrulanmış olur. Emily, Lilith’i kurtarır ve uygun bir bakıcı aile denk gelene kadar onu yanına almaya karar verir. Esas dehşet de o zaman başlar…

Bu tarz mistik öğelere ya da bu tarz hayali gerilim filmlerine fazla inanan ya da fazla beğenen bir seyirci hiçbir zaman olamadım ne yazık ki. Bilindik konulu, oradan buradan gelen, anlamlı anlamsız bağıran yaratıklar bu filmde yok. Aslında film, siz filmin korku filmi ya da gerilim ( artık ne demek isterseniz ) olduğunu anladığınız zaman başlıyor. O anda bir karar vermeniz gerekiyor… O zamana kadar olanların olmasını beklerseniz biraz gerilebiliyorsunuz. Ama hayır, bu bir korku filmi damgası koyuyorsanız, film size bitmeyen entrikalarla dolu bir yapım haline geliyor ve zevk alamıyorsunuz.

Aslında korku filmlerinde ki hikâye bu değil midir? Onun korku filmi olduğuna inandığınız zaman, acaba gerçekten kaçınız bir filmden korkabilirsiniz ki?

Film aslında genel olarak gereken gerilimi verebiliyor ama ortada kalan bazı gereksiz sahnelerin olması bütüne biraz sekte vuruyor desem yanılmış olmam. Birkaç sahne var ki gerçekten filmle pek bir alakası yok. Nereden geldi bu şimdi? Haydi, artık bu da mı olacaktı tarzda verilen tepkiler her zaman bir sıkıntı olduğuna işarettir.

Zaman zaman konunun bir gerilim filmine göre biraz yavaş ilerlediğini de belirtmek gerekiyor. Hemen filmin sonunu da buraya bağlamak istersek, beklenen bir son olacağını zaten filmin ne tarz olduğunu anladığınız anda yapıştırabiliyorsunuz ama şöyle söylemek istiyorum ki, entrika yapmak güzeldir ya da sonu biraz daha heyecanlı hale getirmek ama bayıltmaya gerçekten gerek yok. Uzadıkça uzamış, bir türlü çare bulamamışlar. Şu anda tam olarak hatırlamıyorum (affedin) R.De Niro’nun bir filmi vardı, adam ölmek bilmiyor, aldığı darbeler sonucu resmen tekrardan hayata dönüyordu. O filmin sonunun bir kopyası olmuş desem herhalde fazla abartmış olmam.

Ufak bir alıntıyla yazıyı bitirmek istiyorum ‘’ Küçük bir not olarak alevli,yangınlı sahnelerin hepsi gerçekmiş ve oldukça masraflı ve uzun sürdüğü için yorucu olmuş..
Renee'nin yağmur altında olan sahnesinin çekimi 3 gün sürmüş ve bu sahne çekiminden sonra yönetmenin" 3 sahne çekimimiz daha var dayanabilir misin?" sorusuna sadece o Bridget Jones gülüşüyle karşılık vermesi de yönetmenin Renee Zellweger ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu kanıtlar nitelikte…’’

İzlemeseniz fazla bir şey kaybetmeyeceğiniz, ama ben bu gece ilahla gerilim filmi izlemek istiyorum diyenler için her şeye rağmen güzel bir alternatif olabilecek bir film. İyi eğlenceler…

0 Yorum :