19.01.2011

Love and Other Drugs [2010]

Eveet. Şimdi film romantik komedi gibi görünebilir, ama aslında o sadece romantik komedi filmi değil. Çünkü arkaplanda sağlık konusunun nasıl ekonomik bir sektör haline geldiği gerçeği gözümüze sokuluyor. 

Önplanda ise Jamie Randall oğlumuz ile Maggie Murdock kızımızın aşk hikayesi anlatılmakta. Hikayenin dram tarafı kızın hikayesinde gizli. Zira esas kız 26 yaşında parkinson hastası bir kızımızdır. Ve hayatı hastalığı çevresinde gelişmektedir. Erkeklerle ilişkilerini genel olarak one night stand çerçevesinde sürdürür ve Jamie'yi uzun süre erkek arkadaşı olarak görmek, kabullenmek istemez.

Kızın hayatı bu kadar dramatik olduğu için bi nevi ilişkiyi dengeleyebilmek için Jamie'ye de acıklı olmasa da sorunlu bi hayat çizilmiş. Oğlumuz zeki ama çalışmıyor klasmanında olup, çok ciddi daddy issuesları olan, tıp fakültesini terk edip, ufak tefek işlerde çalışıp kendi yağında kavrulmaya çalışan bir tiptir. En sonunda erkek kardeşinin ön ayak olması ile ilaç sektörüne bodoslama dalar. ve olaylar gelişir. Filmin romantizmi esas iki karaktere, komedi kısmı ise Jamie'nin nerd kardeşine ait. Jamie'nin kardeşini gördüğümüz her sahnede gülme potansiyeliniz var, belirteyim.

Oyunculuklara gelecek olursak, Anne Hathaway oldukça başarılı. Özellikle parkinson hastalığını yansıtmayı çok iyi kotarmış. Jake Gyllenhaal de yine bir o kadar başarılı, filmde özellikle siyah-beyaz sahnelerde çok doğal çıkmış. İnsanın arkadaş olası geliyor. o derece.

Filmde çok acayip bir kurgu (konu ve tür olarak) zaten yok. ama bu tür filmleri kurguları için değil, genel olarak insanı kendine iyi hissettirdiği için izleriz. Siz de izleyin. 

Regina Spektor'dan Fidelity'nin film sonunda çalması da bonus oldu. şahane oldu.

İyi seyirler.





0 Yorum :