13.11.2010

Twelve [2010]

Son zamanlardaki yoğun ders programından sonra film izlemeye tekrar başlamak istedim ama bu şekilde olmamalıydı!

Bir uyuşturucu satıcısı olan Mike'ın iyi giden yaşamı, kuzenin ölümü ile sarsılır. Bir cinayete kurban gittiği düşünülen kuzeninin katili olarak Mike'ın en yakın arkadaşı tutuklanır.

Joel Schumacher'in yönettiği ve ne olduğu belirsiz bir filmden bahsetmek istiyorum. Uyuşturucu satan ve kendisi hiçbir şekilde kullanmayan, kaybettiği annesini çok özleyen bir insan konumuzun ana karakteri. Bunun yanında birde okul çevresinde ki cocuklar var, klasik bildiğimiz amerikan gençliği. Sevişen, ot çeken ve olaylara bulaşan türden.

Öyle bir film ki ne anlatmak istediğini anlamanız için filmi birden fazla kere izlemeniz gerekebilir. Mesaj vermeye çalışmışlar, aynı zamanda hassas noktalara parmak basmak istemişler, aynı zamanda uyuşturucudan bahsetmişler aynı zaman kişilerin psikolojik analizlerini yapmaya çalışmışlar. Yapmaya çalıştıkça batırmışlar. Bunun üstüne yetmiyormuş gibi bazı karakterlerin hikayeleri teker teker anlatmayı seçip, bunları birbirleriyle hayatın farklı noktalarında karşılaştırmak istemişler ve içinden çıkılaz bir kaos yaratmışlar. Sanki farklı zamanlarda çekilmiş karelerin bir birleşiminden ibaret bir film olmuş.

Filmin sonundan bahsedelim biraz. Son zamanlarda gördüğüm en anlamsız sonlardan biri oldu. Bir kere zaman kavramını tamamen kaybetmişler. Perşembe ve Cuma diye 2 kere zaman bildirimi yapmışlar ama kızla oğlanın buluşma günü cumartesi olduğuna göre ve düzenlenen parti de cumartesi olduğuna göre... İçinden çıkılmıyor cidden. Sondan bahsedicek olursak;bir anda 360 derece değişiyor bütün olay ve yapılan bir son partimiz var. Parti bir anda birazcık karışıyor ve film orada öylece bitiyor.

Tamamen zaman kaybı bir film olmuş. Çoğu izleyici Chace Crawford için izlemiş filmi ama gerçekten çok kötü olmuş. Sinemalara gelir mi bilmiyorum ama herhangi bir şekilde izlenmesini tavsiye etmiyorum. 1 saat 30 dakikanın çöpe gittiğine uzun zaman üzüleceğim sanırsam.

0 Yorum :