30.01.2012

Horrible Bosses [2011]

Filmin hikayesi çok net ve kısa; 3 karakterimiz var ve neredeyse üçü de farklı karaktere sahipler; ama hepsinin ortak derdi patronları. Nick yıllardır hak ettiği terfiyi yıllardır alamamakta ve patronu kendisine çok kötü davranmaktadır. Bir zaman sonra bu terfinin asla olmayacağını anlar ve ümidini keser. Dale ise diş hekiminin yanında asistandır. Julia’nın kendisine alenen asılmasından rahatsız olacak hatta çıldıracak duruma gelmiştir. Muhasebeci Kurt ise patronuyla çok iyi anlaşmaktadır. Ama bir gün, beklenmedik bir şekilde patronu ölünce yerine oğlu geçer ve onun da hayatı istemediği bir yolda ilerlemeye başlar. Patronların durdurulması şarttır ve kafadarlar kiralık katil arayışına girerler. Tam bu anda karşımıza Jamie Foxx, kuşku verici tavsiyeleriyle, üç kahramanımız dünyayı patronlarından sonsuza dek kurtulabilmek için dolambaçlı ama hataya yer bırakmayan bir plan yaparlar. Fakat en iyi düşünülmüş planlar bile sadece onların ardındaki beyinler kadar iyidir.

Amerikan komedi filmlerinde Hangover çitayı öyle bir yere koydu ki, ona yaklaşmak ve yetişmek adına yapılan komedi filmlerinin kalitesinin son yıllarda bayağı arttı. Bu benim için çok mutluluk verici bir durum çünkü ‘’komedi’’ yapmak adına 10 yaşındaki çocuk zekası seviyesinde yapılan lise komedileri ve ne olduğu belirli olmayan, konusu bile olmayan komedi filmlerinin sonu biraz geldi gibi. Son yıllarda iyi örneklerin daha fazla olduğu sektörde bu sefer karşımıza Horrible Bosses filmi çıktı.

Beklentilerin aşırı derece yüksek olmaması gerekiyor öncelikle, lakin filmi belki de son izleyenlerden biriyim ama ortalıkta o kadar fazla konuşuldu, o kadar fazla övgü aldı ki… Gene de sakince bir köşede bekledikten sonra izledim. Çok beğendiğimi ve izlerken zevk aldığımı şimdiden söyleyebilirim. Her ne kadar yeteri kadar komik olarak başlayıp o şekilde devam etse de film yarısından sonra biraz daha hayal ürünü sahnelerin eklenmesiyle sadece komik olarak kalmaya devam ediyor. Oysa başlarda biz onun gerçek bir hikaye olabileceğine bile inanıyorken, bu şekilde devam etmesi çok hoşuma gitmedi.

Birbirinden ünlü oyuncuların rol aldığı filmde; C.Farrell’in oynadığı karakter açık ara favorimdi. K.Spacey ise manyak patron rolünü çok iyi oynamış ve sevenlerini mutlu etmiş(ben).

Kendi çapında izlenmesi hoş, bazı sahnelerine gerçekten kahkahaya boğulabileceğiniz kadar komik. Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum ve diliyorum ki bu tarz komedi filmlerinin devamı gelsin. Kaliteyi ancak bu şekilde sağlayabiliriz.

0 Yorum :