13.09.2010

Along Came Polly [2004]

Bir filmin kadrosuna baktığımda Jennifer Aniston’u görüyorsam konusunu dahi okumadan o filmin romantik komedi olduğunu tahmin edebiliyorum. Bunun sebebi hiç şüphesiz ki Aniston’un her zaman tek tip filmlerde oynamasıdır. Romantik komediler izleyicinin gözünde zamanı mekanları ve oyuncuları değişik, birbirini takip eden dizi filmler gibidirler ki bunun sebebi de konu olarak hep birbirinini aynı olmasıdır. Ancak filmin kadrosunda Aniston’un partneri olacak oyuncunun Ben Stiller olduğunu gördüğümde filmi izledim. Zaten romantik komedi tarzındaki filmler insanın stresini silip süpürdüğünden dolayı birbirinin aynıları olsalar bile her zaman sevdiğim bir film türü olmuştur.

Genel olarak romantik komedi filmlerinde birbirine zıt iki karakterin birbiri ile tanışması bir süre eğlenceli vakit geçirmesi daha sonra birbirlerine aşık olmaları, ayrılmaları ve filmin sonunda tekrar birlikte olmaları şeklindedir. İlk bölüm komedi ikinci bölüm ise romantizm ağırlıklıdır hatta bazıları izleyiciyi ağlatır bile. Zaten bu tür ile ilgili düşüncelerimi diğer sinemaseverlerde destekliyor olacak ki 10 yıl gibi kısa bir zamanda beşyüzden fazla romantik komedi filmi çekildi ve bir çoğu her zaman box Office açılışlarında hep ilk 3 te yer aldı.

İşte yukarıda bahsettiğim özelliklerin hepsini barındıran bir film olan Along Came Polly’de izleyiciyi sadece tarzı sayesinde ekrana çekti. Filmin hiçbir şekilde ekonomik sıkıntılardan bahsetmemesi, tamamen izleyiciyi eğlendirmeye ve stresten uzaklaştırmaya yönelik olması ve özellikle partnerlar arası uyumsuzluk gibi nedenlerle insanlar filmi merak etti ve iyi vakit geçirmek için bu filmi tercih etti bu söylediğimin en büyük kanıtı da filmin 41 milyon dolarlık bütçesine rağmen 171 milyon dolar gibi bir hasılat elde etmesidir.ve bu gelirin 21 milyon dolarını açılış haftasında box Office 1. sıradan girip elde etmesi insanların bu filmlere gösterdiği ilgiden başka bir şey değildir.

Filmin hem yönetmenliğini hemde senaryosunu yazan John Hamburg yazarlık konusunda Meet The Fockers, Meet The Parents gibi filmlerde yazar olarak kendini ön plana koyması, onu yapımcılar için ideal bir seçim haline getirdi zaten bu iki filmde de Ben Stiller ile çalışması, film için o kadar adam dururken niye Stil sorusuna da bir nevi cevap niteliğinde.

2004 yılında gösterime giren Along Came Polly iki zıt karakteri anlatmasının yanında fiziksel olarak da iki zıt karakteri bir araya getirmiş olmasından kaynaklı olarak türünün diğer örneklerinden farklı bir yerdedir. Çünkü bu gibi filmlerde seçilen oyuncular fiziksel olarak yakışıklı ve güzel kişilerdir ve zıtlık sadece karakterden ortaya çıkar ama bu yapımda ikilem hem tip hem karakter olduğundan kendini izlettirmiş ve beğendirmiş bir yapımdır.

Tipik bir cumartesi gecesi filmi olan Alon Came Polly belki hayatınızı değiştirmeyecek ancak şunu kesin söyleyebilirm ki yüzünüzde tebessümler bırakıp 90 dakika boyunca hayatın zorluklarından sizi uzak tutacak bir film.

STEPHEN

0 Yorum :