2.07.2011

Ya Sonra [2010]

Adem ve Didem evliliklerinin yedinci yılını yaşamaktadırlar. Daha öncelerinden anladığımız üzere birbirini çok severek evlenen ve mutlu bir çifttirler. Ama zamanla Adam’in hayat koşuşturması içinde boğulan Didem; gereken ilgiyi ve alakayı alamadığını fark eder. Bu arada kariyeri adına çok heycanlı gelişmeler olmaktadır. Tam bu sırada oteller sahibi Cem ile tanışır ve hayatı değişir.

Dram-Komedi-Romantik… Nedir bu? Bu üçlünün açılımı nedir tam olarak. Bir filmi izlemeye başlamadan önce dikkat ettiğim bazı şeyler vardı tamam, filmi sınıflandırmak bunlardan biri değildir kesinlikle ama bu sefer özel bir ilgimi çekti. İçinde dram olan, aynı anda komedi barındıran bir film nasıl romantik de olabilir. Sorgulanması gereken şey belki de, böyle bir film nasıl olabilir ve nasıl biter?

Sinemalara gelmeden önce onca reklam yapıldı, onca show programına çıktı oyuncular hatırlıyorum. Sinemada beklenen ilgiyi gördü sanırsam, ilgim alakam yok. Film hakkında konuşmam gerekirse, son derece klişe senaryosu olan, kendi evliliğinden mutsuz kadının başka birini bulmasıyla devam ediyor. Filmin akışı dahilinde çok çok güzel diyalogların olduğunu ve bunun yanında ‘’ahe’’ diyebileceğiniz birkaç sahnenin varlığını hatırlatayım. Espri yapmayı bile başaramamışlar tam anlamıyla. Gülsem mi gülmesem mi diye düşünürken sahne çoktan atlamış oluyor.

Bütünlülük problemi de cabası. Sanki sahneleri farklı insanlar farklı zamanlarda çekip bunları herhangi bir kurgu ya oturtmadan öylece sıralamış ve film oldubittiye getirilmiş. Uyum yok, geçişler yok, herhangi bir zaman kavramı yok ( zaten gerekli mi ki? )

Özcan Deniz çok yapmacık kalmış, seyrederken herhangi bir zevk alamadım. Deniz Çakır ve Ali Abi ( Barış Falay) izlemek büyük zevkti.

İzlemeyin, tavsiye etmiyorum. Biraz rezaletti..

0 Yorum :