7.12.2009

The Twilight Saga: New Moon [2009]

Hmm şöyle bir ilk filmde ne yazdığıma baktım, o filme kaç verdiğime baktım da. Çok iyi niyetli davranmışım bence. Bu filmin de ilk filmden ne eksiği ne fazlası vardı diyebilirim. Hemen hemen ilk filmdeki gibi geldi bana ve notum düşecek kesinlikle. Belki de bir tekrar yaşattırdı bize diye böyledir. Yani tabii ki ilk filmin tıpatıp benzerini alıp koymamışlar önümüze, elbette değişiklikler var ama artılarıyla eksileriyle nötrleniyor film ve ortaya sadece bir kaç heyecanlandıran görsel efekt sahnesi ve genç kızlarımıza yakışıklı gelen iki erkek kalıyor. Evet 'Tıvaylayt' dediğimiz şey bundan ibaret özetinde, "Maymun gözünü açtı!"Peki ilk filmi DVD'den izlemiş biri olarak bu filmi sinemada, hem de kurban bayramında izlememin nedeni nedir? Tabii ki 14-15 yaşlarında biri kardeşim diğer ikisi yeğenim olan genç, ergen dişi varlıklar. Bayramın 1. günü, Historia 13.45'te açıldı, film 14.00'da başladı ve bizde telaş içerisinde koştura koştura, heyecanla filmi izlemeye gittik.

İlk film biraz tanıtım filmi gibiydi. Bella'yı tanıdık. Cullen ailesini tanıdık. Edward'ı tanıdık. Jacob'u tanıdık. Vampirleri tanıdık. Az da olsa Kurt Adamları tanıdık falan filan. 2. filmde konu biraz daha yayılmış. Kurt Adamlar ve dolayısıyla Jacob biraz daha ön planda. Daha az Edward, daha çok Jacob görüyoruz. Bu da Team Edward'cıları üzerken, Team Jacob'cuları sevindiriyor. Evet böyle birşey var. Bizim Team Alice, eheh. Bella (Kristen Stewart) ile Edward (Robert Pattinson) gerçek anlamda çıkmaya başlar. Ancak Edward vampir olduğu gerekçesiyle Bella'ya zarar verdiğini düşünür ve istemese de ondan ayrılmaya karar verir. Daha sonra Bella, Jacob (Taylor Lautner) ile yakınlaşmaya başlar. Ancak kadersiz kızımız Bella, Jacob'dan da postayı yer. Bir kaç hafta Jacob ile görüşmezler. Bu arada Edward'ın görüntüsüyle karşılaşır sürekli Bella. Edward mı, Jacob mu derken Bella seçim yapmak zorunda kalır.

Serinin kitabını okumadığımı ilk filmin kritiğinde söylemiştim. Yine okuduklarıma göre birçok sahne kitaptakine göre kısa tutulmuş. Bu doğal. Ayrıca ilk filmdeki müthiş soundtrack listesini bu filmde bulamamak üzücü. Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner üç başrol oyuncusu ve üçünün de oynadığı oyun ne çok iyi ne çok kötü. Vasat diyebiliriz. Robert Pattinson'u diğer iki oyuncudan ayrı tutabiliriz. Mimik olayını diğerlerine göre biraz daha profesyonel beceriyor.

Bulunduğumuz sinemaya geç girmiştik bir 5 dakika. Yani girdiğimizde ortam karanlıktı ve film yeni başlamıştı. Dolayısıyla topluluğu göremedim. Ancak arada, ışıklar açıldığında bir baktım ki o da ne? 100 kişi varsa içeride benden hariç 3-4 tane erkek var. Zaten onlar da ya ergen kızların küçük erkek kardeşleri, ya da babaları. İçerideki yaş ortalaması 16. Filmin hedef kitlesi IMDB'nin şu linkinde açıkça ortaya çıkıyor zaten: http://www.imdb.com/title/tt1259571/ratings

Edward'ı çok görmemek eminim kızlarımızı üzmüştür. Ama onu Jacob ile kotarmışlar. Bana sorarsanız Jacob'un kurt adama dönüştüğü sahne -ilk filmde de beyzbol sahnesi- gibi sahnelere, görsel efektlere daha çok yer verilse daha iyi bir film olurmuş. Vampir ve Kurt Adamların kapışması, ergen aşk filmi, ne yazık ki benden sadece 5 puan alacak bu sefer. 5/10

Beercholic

0 Yorum :