9.12.2010

Milf [2010]

Amerikan pastası ile ergenlerin seks arayışlarını komik bir dille anlatan ve oldukça büyük beğeni toplayan Amerikan film sektörü, bu kez çıtayı bir kademe daha yükselterek üniversiteli gençlerle olgun kadınların arasındaki cinselliği sinemaya yansıttı. Herhangi bir konuya sahip olmayan film maaliyetleri düşürmek amacı ile tanınmamış oyunculara yer veren filme bir de konunun iticiliği eklenince beklenen ilgiyi görmedi. 90 dakika boyunca güldüren sahnelere sahip olmasına rağmen toplumun ahlak kurallarını hiçe sayması örneğin iki iyi arkadaşın birbirlerinin anneleri ile cinsel ilişikye girmesi benim tepkimi çekti. Her ne kadar Amerika’da bu gibi olaylar oldukça rahat bir biçimde yaşansa da Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde tepkiye yol açması su götürmez bir gerçek.

Her ne kadar komik sahneleri olsa da anlatımdaki abeslik yüzünden bu komik sahnelere de bir izleyici olarak gülmedim. İlk kez işlenen bir konunun hatrınıa dahi izlenmeyi hak etmeyen film aslında bir erotik filmden farksız. Aralarındaki yaş farkına bakmaksızın olmadık işler yapan gençler ve olgun kadınlar Amerika’nın ne kadar serbest bir ülke olduğunu gözler önüne seriyor. Aslında ergenlerin seks konularının ilgi çekici olması ki bunun en büyük kanıtı Amerikan Pastasının gişedeki başarısıdır, yapımcıların bu gibi konuların üzerine seviyeyi alçaltarak gitmesi kabul edilebilir bir şey değil. Sinema adına izleyiciye hiç bir şey vaad etmeyen filme harcadığım 90 dakikaya acıdım.

Scott Wheeler’ın yönetmenliğini yaptığı film, dostluk ilişkilerini anlatmasındaki yapmacıklık yüzünden de sınıfta kalıyor. Oyunculuk, film müzikleri, konu yani kısaca neresinden tutarsanız tutun sınıfta kalmış bir film. Imdb’de ki 4.4 lük puanı da aslında film ile ilgili izlemek isteyen seyircilere iyi bir ipucu veriyor. Normalde hiçbir filme emek harcandığı için izlemeyin demem ancak bu filmde ben harcanmış bir emek dahi göremiyorum. Filmile ilgili çok fazla yazı ve makalenin de olmaması nedeni ile sinema2da gösterilip gösterilmediğini, eğer gösterildiyse ne kadar gişe hasılatı elde ettiğini bilmiyorum ancak imdb sitesine göre film aşağı yukarı 500 bin dolarlık bir bütçe ile çekilmiş. Bu gibi filmlerle, emeksiz ve kısa yoldan para kazanmaya çalışan yapımcıların bir an önce durdurulması gerekiyor. Zaten so yıllarda çok büyük eleştirilere sahne olan Amerikan sinemasının ilacı kesinlikle bu gibi filmler değil kaldı ki bu gibi filmlerle, Amerikan sinemasına karşı olan yazar ve youmcuların eli güçleniyor.

0 Yorum :