22.02.2010

Phenomenon [1996]

Uzun zamandır izlemek istediğim, her seferinde yerine onlarca gereksiz filmi izlediğim bir film.Hemen filmden bahsetmeye başlayalım.G.Malley, günlük hayatında vurdumduymaz, sıradan bir araba tamircisidir.Ama doğum gününde George'un başına garip bir şey gelir. Malley'in bütün hayatı değişir, ilginç özellikleri ve güçleri ortaya çıkmaya başlar. Depremi bile önceden tahminen edecek duruma gelir. Bir kitabı sayfalarını karıştırarak bir çırpıda okuyuverir. Ama bu durum çevresinin ona hem yadırgayarak, hem de merakla bakmasına sebep olur. Bir takım gizli teşkilatlar filan peşine düşer.İşte asıl hikaye tam olarak burada başlayacaktır.

İlk başlarda süper güçleri keşvetmek herzaman ilginçtir.Düşünce gücüyle kalemi yerinden oynatabildiğini ve yukarıda söylediğim gibi depremleri farketmek güzel birşeydir ama zamanla bunu başka insanların öğrenmesi sonucu pek hoş durumları beraberinde getirmeyecektir.Sürekli sorulan sorular, nasıl yapıyorsun, nasıl ediyorsun, nasıl biliyorsun tarzı sorular Malley'i zora sokmaktadır ve hayatı yaşanmaz bir yer haline getirmektedir.

Tabi yanında olan insanlarda vardır.Kendi yaşadığı yerde ilgilendiği kadınla aralarında yaşananlar ve tüm bunlardan sonra filmin sonu.Aslında siz normal olarak izlemeye devam ederken neyin ne olduğunu filmin sonunda anlıyorsunuz.Bütün bunlar nedir, ne içindir.Film sonlara doğru geldikçe komedi tarzı olmaktan biraz daha dram tarzına geçiyor, ciddileşiyor.Doktorla olan dialog sahnesi gerçekten ilgi çekiciydi...

Travoltayı çok beğenen biri değilim ama elbette izlemesi keyif veren oyunculardan biridir.Bu filmden kısa bir zaman sonra gene onun oynadığı A Civil Action filmini izledim ve en kısa zamanda onuda yazacağım.Çok zorlanmadan oynanabilcek bir performans ve Travolta bunun altından iyi kalkmış.

Sonuç olarak keyif amacıyla izlenebilcek bir film.İçinde çok fazla birşey saklamayan, seyirciye fazla bişey vaad etmeyen ama keyifle izlenebilcek bir film.Not olarak 10/7 buna yeterli olucaktır.İzleyin...

UnjustLucifer

0 Yorum :