29.08.2009

Shutter Island [2009]


Emily Mortimer ... Rachel Solando
Ben Kingsley ... Dr. John Cawley
Mark Ruffalo ... Chuck Aule
Leonardo DiCaprio ... Teddy Daniels

Merakla beklediğim ve 2009 çıkışlı filmlerden biri.Şubat 2010 olarak veriliyor yayın tarihi.Bakalım konusu ne olcak?

Dennis Lehane’in “Shutter Island” adlı romanının konusu 1954 yılında Shutter Island’da geçer. Bu adada Ashecliffe adlı bir psikiyatri hastanesi vardır. Teddy Daniels ve Chuck Aule adlı iki polis müdürü, çok sayıda cinayet işlemiş olan Rachel Solando adlı bir hastanın ortadan kaybolmasını soruşturmak üzere görevlendirilmişlerdir. Adanın her yerinde hastayı aramaya başlayan polislerin işi, şiddetli bir kasırganın patlamasıyla iyice zorlaşır.

Dennis Lehane’in “Zindan Adası”nı yazarken amacı, “B sınıfı”, “Pulp” veya “Gotik” olarak adlandırılan tarza ithafen bir kitap yazmaktı. Lehane kitabını tanımlarken Bronte kızkardeşlerin çalışmalarıyla 1956 yapımı “Invasion of the Body Snatchers” filminin karışımı olarak nitelemişti. Kitabının ana karakterlerini radyo iletişimi gibi 20. yüzyıl araçlarından yoksun kaldıkları bir durumda bırakmak istemişti. Ayrıca kitabı bir önceki çalışması “Mystic River”dan daha gergin bir atmosferde yapılandırdı.

Dennis Lehane'in romanından uyarlanacak filmin 50'li yıllarda geçen öyküsünde, iki ortak bir akıl hastasının peşinden Shutter adasına gidecekler. Adada başlarına bela gelecek olan ikili kendisini yalanlarla örülü bir ağın içerisine bulacak.Von Sydow'un bir doktoru oynayacağı filmde, Massachusetts adasına kaçan akıl hastasını Emily Mortimer canlandıracak.

0 Yorum :