3.08.2009

Once Upon A Time İn Mexico [2003]


El mariachi ve Desperado filmleriyle beraber üçleme oluşturmak isteyen Robert Rodriguez'in bu konudaki son filmi. İlk iki filmi izleyenler bilecektir, macera dolu, gözünüzü ve aklınızı filmden ayıramayacağınız birer yapıttı ikisi de. Soundtrackleri ayrı bir güzeldi..

Filme başlarken aklımın bir ucunda hep eski filmlerin kareleri ve müzikleri geçip duruyordu, kendimi toparlamam gerektiğine karar verip filme giriş yaptım. İlk müzikle hoş bir seda bırakıp başladı film. Başlarında Banderas'ın eski karelerini biraz abartılı olarak karşımıza sunmuş yönetmen, zaten filmin bir sahnesinde de ''dilden dile dolaştığı için abartılı olabilir'' dediğini göreceksiniz, inceden destan tanımı yapılmış. Böyle farklı noktaları yansıtan yönetmenler hep hoşuma gitmiştir.

Filmin konusunun oluştuğu bölümlerde Johny Deep'in muhteşem oyunculuğu, gerçek hayatta da sıkça karşılaştığımız ''ihanet'' kelimesinin tanımı, aksiyonun başlangıçı ile tatmin olmaya başlıyoruz. Konunun örgüsün gitgide karıştıkça ise o kimdi, bu adam ne iş yapardı gibi sorularla kafanızı meşgul etmeniz olasıdır. Film işte bu kısımlarda tam olarak seyirciyi kendiden soğutuyor. Fazla karmaşık ve fazla seyircinin anlamasını bekleyen sahneler var. Bunlar ayarında yapıldığı zaman güzel oluyor ama filmde abartılmış. Bir süre sonra paranoyak moduna girip, her yerden bir şeyler çıkarma, olayları birbirine bağlama gibi şeylere girebiliyorsunuz. İzleyenlerden bu kadar eleştirecek derecede karmaşa yoktu yorumları alabiliriz ama izlediğimiz filmin tam anlamıyla aksiyon filmi olduğunu unutmayalım. Bu filmler fazla gizemi, kargaşayı kaldırmaz. Zaten konuyu anlatayım derken iyiden iyiye aksiyondan da mahrum kalıyoruz.

Sonu her şeye rağmen iyi bağlanmış, yani o kadar gariplikten sonra bağlanılacak kadar iyi bağlanmış diyeyim. Harika müzikleri ile iyice ballanmış.

Eleştriler sert geldi, evet ama ilk iki filme göre sönük kalmış. Benim gibi o filmleri düşünerek girmezseniz eğer gayet izlenebilecek ve zevk alınacak bir film. Ayrıca Eva Mendes, Johny Deep, Banderas, Salma Hayek gibi sağlam kadrosu olan bir film sadece onları takip etmek için bile izlenir..

Villian

0 Yorum :