4.08.2009

Night Train [2009]


Bazı düşük bütçeli filmler gerçekten seyirciyi tatmin edebiliyor.Ama bu tabiki yapımcıların marifetleri ellerine kalmış demek oluyor.Düz mantık baktığımız zaman eğer düşük bütçeli bir film yapmak istiyorsanız, üretkenliği üst seviyede tutmanız gerekiyor.

Night Train basit, basit olduğu kadar da ilginç bir hikayeden oluşuyor.Bütün hikayeyi bir trende hatta birkaç kompartmandan ibaret oldugunu anlıyorsunuz.Hatta iç dekorasyonun bile ne kadar ucuz oldugunu görüyorsunuz, sanırsam oraya 1 sandalye fazla koyduk diye baya üzülmüşlerdir.Bunların dışında daha birçok şey sayabilirim size ama işte adil olmaz.O kar neydi öyle ? pamuk atsak belki daha gerçekçi dururdu.Bunların yanında trenin dekorasyonu çok eski zamanlardan çıkmış gelmiş gibi duruyor ve dahası...

Tamam biraz fazla eleştirel bir başlangıç yaptık ama film böyle..Senaryodan bahsetmek istemiyorum, çok garip zaten.Önce olayları çok açık bir şekilde nasıl olcağını anlatıyorlar ama birden senaryo değişiyor.Sanki başka bir filme bağlanmışsınız hissi yaratıyor? Karakterler değişiyor, olaylar değişiyor kendimi kaybettim bir anda neler oluyor diye.Birbirlerine dalıyorlar, yaşlı anneler bir anda erkek oluyor katil felan oluyorlar, aman allahım ?

Danny Glover iyi oynamış.Hani şey demek gibi, bu filme göre ancak bu yani, daha fazlasını yapmasına gerek yokmuş.Leelee Sobielski diğer idare ederi oynamış.Genel olarak iyi şeyler denebilir, herkez ortaya bişeyler koymuş zaten.

Bunların dışında bir polis arabası ekspress olarak giden trene yetişebilir mi bilmiyorum ama o sahnede ilginç olmuş.Kaldı ki noel gecesi bile olsa bu kadar büyük bir trende nasıl 3 kişi çalışıyor? Kilitli kapılar bir sonraki sahne nasıl oluyorsa şak diye açılıyor?Gözünden vurulan bir adam, başka bir adamın üstüne düşüyor hatta gögsüne ve bir damla bile kan bırakmıyor.Ayaklar eller doğranıyor ama bir gram kan yok yerde?1 cesedi resmen 1 el çantasına sıkıştırmanın nasıl bir iş oldugunu bana anlatın.

Sonuca gelirsek, hani ufak bütçeli bir film ama en azından biraz daha iyi bir iş ortaya çıkabilirdi.Keşke azcık daha dikkat etselerdi.Notum 10/4.5.Bu filme ancak bu not, kusra bakmayın.

UnjustLucifer

0 Yorum :