8.08.2009

The Hangover [2009]

Öncelikle son yıllarda yabancı bir komedi filmine bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Abarttıkları kadar varmış gerçekten. Fragmanını izledikten sonra; "heh fragmanı çok komik ama filme bi gidecez fragmanda gösterilenden başka komik sahne yok" diyebilirsiniz. Bende öyle demiştim daha önceki tecrübelerime dayanarak. Ama öyle değil. Neredeyse her sahnesine gülüyorsunuz.

Konusu şöyle; 4 arkadaş bekarlığa veda partisi için Los Angeles'dan Las Vegas'a eğlenmeye giderler bir haftasonu. Ancak ilk gece çok içip sabah uyandıklarında bütün gece ne yaptıklarını hatırlamazlar. Odalarında inanılmaz şeyler olmuş ve damat ta kaybolmuştur. Kalan 3 kişi ipuçları arayıp bütün gece ne yaptıklarını anlamaya çalışır ve en önemlisi de damadı bulup düğüne yetiştirmeye çalışırlar.

Las Vegas'a giderken içinizden tamam işte Çılgın Dersane türü komedi bu. Gidecekler Las Vegas'a eğlenecekler. Karı, kız, 1-2 bayat espri de diyebiliyorsunuz ancak tabii ki öyle de değil. Özgün, farklı bir senaryosu var. Sade ve 12-18 yaş arası fırlama tiplerin yaptığı espriler olsa da bunlara gülmemek elde değil. Yer yer kalitesizlik söz konusu ama özünde bu kalitesizlikleri topladığımızda bambaşka bir kalite çıkıyor ortaya.

Oyuncu seçimleri de mükemmel. 4 arkadaş ta cuk oturmuş karakterlerine. Özellikle Bradley Cooper karizmasıyla ayrı bir yerde. Ama bana göre Alan rolünü oynayan Zach Galifianakis bambaşka. Tek başına götürmüş diyerek diğerlerinin hakkını yemek istemiyorum ama muazzam oynamış. Film bittikten sonra bu Yunan asıllı adama hayran olmamak elde değil. İki de güzel sürprizi var filmin; biri Mike Tyson, diğeri de sonunda. Onu söylemeyeyim :)

Sonuç olarak Todd Phillips'in elinden 2009'un şu ana kadar ki ve muhtemelen sonuna kadar ki en komik filmi çıkmış. Galiba bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta sinemalardan kalkar. Sinemada izlenesi filmlerden. Arşivinizde de mutlaka bulunması gerek. 10/8

0 Yorum :