20.06.2011

Middle Men [2009]

1995 yılında, müzik ve sinema ürünlerinin VCR teknolojisine geçtiği, o zaman ki endüstrinin ve internetin yavaş yavaş zirveye ulaştığı yıllar. Tam da bu dönemde Jack Harris’in yolu iki dahi kafadarla kesişir. Jack ise güzel bir eşe, güzel bir kariyere sahiptir. Elbette bu iki manyak ile karşılaştığı zaman hayatında baya bir değişim olacaktır.

Öncelikle inanılmaz orijinal bir senaryodan bahsedebilirim. Daha önce örneğini izlemediğim konuyu ele almış olmaları izlenirliği biraz daha arttırmış diye düşünüyorum. Başlarda her şeyin ne kadar güzel ilerlediğine şahit olurken elbette bu kadar basit olacağını düşünmüyorsunuzdur. Her zaman, gerçek hayatta da olduğu gibi, olaylar ya da şirketler büyüdükçe ortada dolaşan paranın miktarı da artar. Böyle bir artış karşısında elbette bu pastadan pay almak isteyenlerin sayısı da artacaktır ve olaylar daha fazla karışacaktır. Bu tahmin edilmesi zor bir durum değildir ve bir çok örneğini de gerçek hayatta görebiliriz.

Akıcı bir film izlediğimi düşünüyorum, olayların sıralamasını çok iyi yansıtarak ve sadece yeteri kadar anlatarak filmi sıkıcılıktan ve durağanlıktan uzaklaştırmışlar. Her sahne ve her olay hakkında sadece yeteri kadar bilgi alıyoruz. Bu sayede filmde anlatılmak istenilen konuyu daha fazla anlatma ve konunun daha çok özelliğini dile getirmeye şansları olmuş.

Belgesel tadında izleyebileceğiniz filmi kesinlikte tavsiye ediyorum. Luke Wilson için bile izlemeye değer.

0 Yorum :