6.11.2012

Looper [2012]


Film zamanda yolculuğun mümkün olduğu zamanda geçiyor. Yasadışı olduğu söylenilen bu zamanda yolculuğu mafya babaları kullanmakta ve ortadan kaldırmak istedikleri adamları geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmesini sağlamaktadırlar. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri de Joe’dur. Ne var ki, Joe’nun yeni kurbanı, 30 yıl sonrasından gelen kendisidir. Hedefi öldüremeyen Joe, bu işi çözmek zorundadır yoksa hedefi kendisini öldürecektir.

İşte aradığım tam olarak bu şekilde bir şeyler. Tetikçi filmlerine yeni bir bakış. Tek olarak izlediğim tetikçi filmleri artık zevk vermemekte ve aynı şekilde, zamanda yolculuk, süper güçler de bir şekilde boşa olarak zaman kaybettirmekte… Ama bu şekilde yapılabilecek olan kombinasyonların ne kadar başarılı olacağının çok iyi bir göstergesi.

Başlangıçta biraz anlamak zor olabiliyor, geçmişte kim ne iş yapıyor ya da gelecekte neler olacak yoksa biz şu andaki zamanı mı yaşıyor gibilerinden ama film ilerledikçe bu sorun ortadan kalkıyor, belki de sadece benim yaşadığım bir karmaşa olabilir. Gidiş ve geliş sahneleri oldukça ilginç olarak hazırlanmış. Benim bakış açıma göre havada kalan birçok nokta ve gereksiz olarak çekilmiş birçok sahne var… Zaten zamanda yolculuk yaparken, süper güçleri işe hiç karıştırmamak zekice olabilirdi mesela…

Levitt ve Willis’in benzerliği çok iyi olmuş, makyaj gerçekten çok başarılı, oyuncuları tanımayan birisi, gerçekten aynı adam olduklarına inanabilir. Diğer bir nokta ise artık bitti denilen, bende katılıyorum, Willis’in harika performansı. Film zaten yeteri kadar iyiyken usta oyuncunun bu performansıyla filmi çok daha başka yerlere koyabiliyorum.

En azından türünün diğer örneklerinden farklı olmuş olması bile beni mutlu etti. Üzerinde biraz daha kafa yorulsaydı çok daha eşsiz ve eksiksiz bir film ortaya çıkabilirdi ama bu haliyle bile çok ilginç ve güzel olduğunu söyleyebilirim. Aksiyon arıyorsanız ve tetikçi filmlerini severim diyorsanız mutlaka izlemeniz gereken bir film olduğunu söyleyebilirim.

İyi Seyirler.

0 Yorum :