12.11.2009

Assassination Of A High School President [2008]

"The name's Bobby Funke...I write for the paper" diye başlayan filmi az önce izledim.Geçen 9 gün zaman diliminde izlediğim 12 film biraz ağır gelmiş olacak ki, 2.5 hafta sonra tekrar bir film izleyebilmenin heycanını yaşıyorum su anda ve sonrada izlenimlerimi paylaşabilmenin mutluluğunu...

Güzel bir film olmuş.Normalde lise salaklıklarından bahsedilen milyonlarca film var piyasada ve biz bunları izliyoruz yada izlemek zorunda kalıyoruz çok mantıklı yada filmlerde yapılan seks şakaları çok komik diye.Bu tarz filmlerden biri olduğunu sandım.Bruce Willis adının geçtiğini çok sonra fark ettim ve bu önyargım birazcık değişti.Film okulda gazete yazarı olan bir lise öğrencisinin makale bulmasıyla başlıyor.Daha sonra bakalesi gitmek istediği üniversiteye yollanıyor ve oradan burs alıyor.İşte buraya kadar gayet güzel ilerliyor ama yazdığı hikayenin başına bela olacağını ve daha sonrada istemeden kendisinin de karıştığı daha karmaşık bir hikayenin içinde bulacak karakterimiz.

Filme geçelim.Filmin senaryosu gayet güzel yazılmış ve işlenmiş? Acaba öyle mi? bu filmden beklentinize göre değişir.Aslında sonu belli olan filmlerden biri ama herzaman dediğim gibi..Eğer önyargı ögesini kafamızdan silersek bu filmlerden zevk alabiliriz.Aksi halde ortada zevk alınabilcek film kalmayabilir.Sonuçta senaryolar bir ötekinden ancak ufak farklılıklarla ayrılabiliyor.Çok fazla şey beklememek gerekiyor bazen, sadece filmden zevk almaya bakmak güzel bir seçenek olur.

Film 2008 çıkışlı ve türkiyeye gelmedi.Sanırsam artık gelmezde.Filmi bende son zamanlarda neler çıkmış gibilerinden takip ettiğim bir topic de rastladım.İsmi ilginç geldi ve iyiki izlemeyi denemişim.Yukarıda söylediklerimi tamamlayim.Bu tarzda yapılan filmler normalde çok gereksiz olur ama bu sefer en azından bişeyler vardı filmde...

Buraya kadar güzel şeylerden bahsettik, biraz duvara vuralım filmi.Güzel bir senaryo yazmışsın, tamam bazı ipuclarını yerleştirmeye çalışıp bir gizem üretmişsin.Filmi izleyen her bilinçli seyirci filmden sonra kendine şu soruyu sorabilir.90 dakika boyunca filmi izledik ama gizem ne zaman çözüldü? Ben size söyleyim, 90 dakkalık filmin bütün çözümü 10 dakika? Nasıl olur böyle bişey? Bunu şöyle açıklayabilirim.Heycanlı bir maç izliyoruz.Durum 3-3 ve dakika 85... Karşı takım bir anda sahadan çekildiğini söylüyor ve sizin bütün merakınız, motivasyonunuz yarıda kesiliyor.Yaklaşık 80 dakka boyunca olayları işleyip karıştırıp daha sonra bir sahneyle bütün olayları çözdüler ve filmi böylece bırakıverdiler.Tamamen batırmışlar.

Bunun yanında baya gereksiz sahne vardı.Mesela ehliyet alma süreci inanılmaz gereksizdi.Tamam konuyu bir yanından bağlıyor ama biraz gereksiz ve uzun olmuş.Aslında çıplaklık yada seks sahneleri biraz eleştirilebilir, ama sonuçta bunun bir gençlik filmi olduğunu unutmamak gerekiyor.İzleyenler genelde buralara çok takılmışlar nedendir bilinmez!

Bruce Willis den bahsetmek istiyorum.Rolü çok kısıtlı ve ara ara gözüküyor.Eminim ki senaryoda yazanlardan başka şeyler eklemiş üstüne.Çünkü böyle bir oyunculuğun sahnelenmesini isteyen bir senaryo yazılamaz heralde.Yapabileceğim en büyük övgü budur.Dialogları inanılmaz doğal yapmışlar ve bunları söyleyen, durulması istendiği gibi sert duran bir willis olunca işler kolaylaşmış. Mischa Barton'a ufak bir parantez açmak gerekiyor.Hem güzelliği hemde rolüyle filmde bir yer edinmiş kendine.İzlenmesi keyif veriyor (her sahnede)

Sonuç olarak güzel bir filmdi.İzlenemez değil ama izlemesenizde bişeyler kaybetmezsiniz.Senaryodaki açıklardan, olayların eskaza oluyormuş gibi gözükmesinden, fazla fazla kullanılan gereksiz sahnelerden daha fazla bahsedip iştah kapamaya gerek yok.90 dakika boş zamanınız varsa ve izleyecek bişeyler bulamıyorsanız hemen buna başlayın.Film çabuk bitiyor! 10/6.5

UnjustLucifer

0 Yorum :