10.11.2009

Bolt [2008]

Bir animasyon filminden ne beklenebilir? Ben sadece eğlence ve mümkünse biraz gülmek isterim.

Bolt filminde basit olarak köpek ve sahibi arasındaki bağ konu ediliyor ve açıkçası bundan fazlası yok. Bolt küçüklüğünden beri bir tür süper kahraman gibi yetiştirilmiş ve aslında bir film yıldızı olduğu gizlenmiştir. Süper kahraman olduğu izlenimini daha gerçekçi kılabilmek için bu yola başvuran sinema yapımcıları özel gizli kameralar ve efekler ile film çekerken Bolt sürekli yuvasına döndüğünde bir sonraki günün planlarını yapar. Birgün filmlerindeki kötü adamın kedileri Bolt ile dalga geçerken Bolt sahibini kurtarma azmi ile yuvasından kaçar ve bir kargo kutusunun içine düşer. Kargo Los Angeles'dan New York'a gider ve Bolt kendini New York sokaklarında bulur. Daha sonra tanıştığı kedi ve fare (Hamster) ile birlikte Los Angeles'ın yolunu tutar ve zamanla aslında bir süper kahraman olmadığını ve gerçek anlamda nasıl bir köpek olunduğunu (Söylerken biraz acayip oluyor ama gerçeği böyle) öğrenir.

Buraya kadar zaten fazla bişey yoktu.Bundan sorasından bahsetmek gerekirse, süper güçlerini kullanmak isteyipte başaramadığı sahneler ve mimikleri komikti.Gerçekten eğlendim.Fakat filmin en iyi oyuncusunu seçmem gerekiyorsa bu kesinlikle hamster olurdu.Süper bir performans sergilemiş ve ekstra komikti.

Bu kadar işte, bir animasyon filmini analiz ederken neler söylenebilir daha? Köpek ve sahibinden ibaret olan film, mutlu son tabiki.Sanırsam ''Cars'' filminin yönetmeninden çıkan ''bolt'' boş zaman aktivitesi için yada ailec cocugunuzla beraber hoş zaman geçirmek için izlenebilcek bir film.Tavsiye ediyorum ve normal olarak not vermiyorum.

UnjustLucifer

0 Yorum :