7.02.2010

Yes Man [2008]


Merhaba, Fırat ve kısacık sürede edinebildiysem beni okuyan kitle çok kızdı bana biliyorum ama artık döndüm kesin olarak, en azından elimde şuanlık altıya yakın film var eheh. Efendim kısaca sorunumu üniversitenin ilk senesi, özel durumlar ve film izleyememek - evet yanlış duymadınız, böyle bir döneminiz olursa beni hatırlarsınız - olarak adlandırabilirim. Neyse fazla uzatmadan filme girmek istiyorum.

Carl sürekli kaybeden ve kaybettikçe kaderini kabullenmiş aslında biraz klasik bir Jim Carrey rolünü üstleniyor. Filmin başında her insanın karamsar ruh halinde yaşadıkları anlatılıyor. Carl arkadaşlarından kopuyor, onları görmek dahi istemiyor, evinde tek başına zaman geçiriyor vs..

Carl'ın hayatını değiştiren olay ise bir arkadışının onu, hayata evet demek ile ilgili bir seminere çağırması ile değişiyor. Bu seminerde öğrendiklerini ilk gününde uygulamaya başlayan Carl'ın başına Allison adında, eminim ki izleyen herkesin karşılaşmak için her şeye evet diyebileceği bir mucize geliyor. Film buradan sonra değişmeye başlıyor. Olumlu ve olumsuz dalganalanmalar içinde, Zooey Deschanel ve Jim Carrey'den oyunculuk dalında müthiş şeyler izlemeye de buradan itibaren başlıyoruz.

Filmi benim gibi bulanık ve ne yapacağını bilmeyen bir ruh halinde izlerseniz eğer inanılmaz etkileneceğinize garanti veriyorum. Hani bazı filmler vardır, ''Tamamdır, artk hayatım bu şekilde olacak'' dersiniz, aslında içten içe de etkilerler hayatınızı ama onun gibi olmaz, heh ben onlara yine de hayat felsefenizi etkileyen filmler diyorum. Yes Man kesinlikle hayat felsefenizi etkileyecek. Belki bazı şeylere daha az takmayı, belki de çok karamsar olmamayı yeğleyeceksiniz.

Efendim bilindiği üzere ben not vermeyi sevmiyorum, çokta filmden bahsetmek istemiyorum, nereye değinsem filmin güzelliğini kaçıracağım gibi geliyor. Zaten hangi filmi çok beğensem uzun bir yazı yazamıyorum. Sadece kesinlikle izleyin diyorum o kadar..

Villian

1 Yorum :

Kerem Yilmaz dedi ki...

baba Deshanel'de bir ses var, izleyenler Allaha emanet. 500 days of summer'ıda tavsiye ederim hala izlememiş olanlara..