27.08.2010

Desperate Hours [1990]

İllaha hikayelerde bir hatun kısmı olmalı ve ortalığı karıştırmalı mı?

Hikayesinden bahsedeyim kısaca. Bir tane azılı haydutumuz var. Yargı sürecindeyken kaçmayı başarıyor bir şekilde ve belki de en iyi yaptığı şeyi yapıp, zengin bir avukatın karısının evine yerleşiyor. Onu rehin alıyor ve daha sonra işin içine kocasının girmesiyle hikaye biraz daha karmaşık bir hal alıyor.

Başladığı anda sonunu bileceğiniz bir film olmasını geçtim, bu kadar basit bir senaryoyu sanırsam daha önce görmedim. Tek mekan kullanılarak çekilen filmler zordur. Mesela kapalı oda tarzı yerlerde çekilen, sadece hapishane filmleri ya da tek mekana bağlı kalmak zorunda olan filmler daima zordur. Bunların sonunu ya da olacakları saklamak zordur, aynı zamanda seyirciyi sıkmamak da zordur bunları yaparken. Çünkü tek bir mekan var ve olanların hepsi sadece orada olmak zorunda. Yer değiştirerek olaya farklı boyut kazandırma gibi bir şansınız yok. İşte bizim film de bu şekilde olunca ve yönetmenimizde ortalığı karıştırdım bahanesinin arkasına saklanınca çekilmez bir film olmuş

Mantık hatalarını geçiyorum ama bu kadar fazla çekim hatası da olamaz arkadaş. Iron Man de vardı en son izlediğim 10'a yakın çekim hatası ama burada say say bitmiyor.Çok üstünde durmaya gerek görmüyorum zaten neresinden tutsan elinde kaldığından dolayı.

Hele o kadın FBI ajanı yok mu? Yıllar önce ''Rukiye'' isimli bir dizi vardı. Resmen setten kalkıp bu filmde oynama gelmiş gibi. Ne kadar irrite edici bir konuşma tarzı ve ne kadar yapmacık replikleri vardı. Ben sırf o FBI ajanının bu filmdeki rolü üstüne bir kısa film derler toplarım!

Hızlıca oyunculara kadar geldik. Burada bir nefes alalım. Filmde izlemek isteyeceğiniz tek şey Hopkins ve Rourke olacaktır eminim ki. Zaten bende zevkli bir film diye izlemeye başladıktan 30 dakika sonra bu 2 oyuncuyu izleme fırsatıma sevindim bir tek. Şu andaki halleriyle bir karşılaştırma yaparmısınız? 1990 yılında, Rourke'nin şu halini ve rolünü izleyen kaç kız kendini binanın 5. katından aşağıya atmıştır ya da o zamanlarda Rourke kaç kızı paspas olarak harcamıştır? Hopkins, bildiğimiz gibi, filmin başında Rourke ile başlıyorsunuz. Yıkılmaz bir karizma gibi dolaşıyor ortalıkta ama filmin sonuna geldiğimizde tam bir Hopkins kasırgası başlıyor ve film öylece bitiyor.

Sakın izlemeyin, arşive bile koymayın. Bu kadar da basit olamaz bazı şeyler!

0 Yorum :