3.08.2010

Iron Man [2008]

Zamanında ilk film çıktığında izledim, tamam bugün, tam zamanı diyerek geçiştirdiğimden, önce ikinci filmi daha sonra birinci filmi izlemek zorunda kaldığım serilerden bir tanesi daha...

Milyoner sanayici Tony Stark, istemeden yaptığı bu çalışma sırasında kendisi için de gizlice zırh üretiyordu. Böylece Çinliler’in kontrolünden çıkarak onları durdurabileceğine inanıyordu. Çin’den kaçıp ABD’ye geri döndüğünde tehlikeli bir komplonun varlığını keşfedince durdurabilmek için de Demir Adam’a dönüşüyordu.

Konusuyla fazla ortalığı karıştırmaya gerek yok. Ben şahsen konusundan daha çok filmin geneline bakma taraftarıyım. Eğer konuya bakıcak ve filmin içini dışına çıkartma girişiminlerinde bulunacak olursak, yazıyı başlamadan bitirmek zorunda kalabiliriz. Öncelikle çok iyi bir aksiyon olmuş. Aksiyon sahnelerinin bolluğu hemen göze çarpıyor ve bu alanda izleyiciyi doyurmayı başarmışlar. Aynı zamanda aksiyon sahnelerini bizlere izletirlerken, içine güldürü öğelerini de eklemişler ve ortaya tadından yenmez bir eser çıkmış.

Efektleri çok güzel kullanmışlar lakin daha fazlası zaten fantastik olan filmin, daha da rayından çıkması anlamına gelebilirdi. Filmin ilerlemesi '' daha bitmedi, devamı olacak'' niteliğinde, bunu söylemek için ikinci filmi izlemiş olmak gerekmiyor elbette.

Robert Downey hakkında söylenecekler biraz toparlama niteliğinde olacak, sadece bu filmle alakalı değil. Bu serinin filmlerini dahil edelim ve Sherlock Holmes'de dahil olmak üzere 2008 den itibaren 2 yıldır bir R.D.Jr dönemine girdik. Başarılı yapımları ve filmlerde kendine has duruşu ve mimikleriyle bütün dikkatleri üzerine topladı ve bunun eseri olarak (sadece bunlar bir ölçüt tabiiki değil) S.Holmes 2 geliyor. Duruşundaki muzurluğun yanında, esprileri yaparken ki doğal hali ve gerektiği zamanda bir o kadar ciddi olarak oynuyor olması gerçekten çok takdir edilesi. Umarım bu tür başarılı projelerde oynamaya devam eder ve ''ayak takımı'' dediğim, her yere giden, her seferinde sinemada olayim da gerisini hallederiz mantalitesine girişmez!

Uzatmanın gereği yok, kendisini yeteri kadar satan ve yeteri kadar pazarlaması yapılmış bir film. Hazır ikinci filmi izlemişken; ilk filmdeki yoğun aktiviteyi ve aksiyon dozunu, ikinci filmde görememiş olmamız üzücü. İyi seyirler...

0 Yorum :