16.06.2010

Malice [1993]

Ezel dizisindeki Ramiz Dayı, double twist çekmeyi herhalde bu filmden öğrenmiş olmalı.Başrollerini Kidman,Baldwin gibi oyuncuların oynadığı güzel bir film izledim..Sakin bir hayat süren üniversite dekanı Andy Safian’ın (Bill Pullman) huzurlu dünyası korkunç bir şekilde alt üst olmak üzeredir. İki kız öğrenciye tecavüz edilip, bir üçüncüsü öldürülünce, polisin baş şüphelisi haline gelir. Evde faturalar yığılmakta, güzel karısı (Nicole Kidman) ciddi mide krampları geçirmekte ve şeytani derecede yakışıklı yeni kiracı (Alec Baldwin) gece geç saatlerde düzenli olarak hemşirelerle eğlenmektedir. Andy tüm bu olayların birbiriyle bağlantılı olduğunu bilmektedir... Ve hayal bile edemeyeceği kadar ölümcül bir şeyle karşılaşmak üzeredir.

Film başlarda biraz karmaşık gibi gözüktü ama biraz ilerledikçe, karmaşıklığın rollerin kimler olduğunu ve fonksiyonlarını belirtmedeki eksiklikten kaynaklandığını anladım. İlk 30 dakikayı biraz sabırlı bir şekilde atlattıktan sonra filme yön veren bari değişiklikler oluyor. İşte o zaman asıl konuya sizde dâhil oluyorsunuz.

Seri cinayetlerden konu açılıyor. Bende, daha önce filmi izleyen insanlar gibi önce bu cinayetlerin arkasından neler çıkacak acaba, kim polis diye düşünürken birden işin içine cerrahi operasyonlar giriyor. Burada anlıyorsunuz ki bu film böyle gitmez. Daha sonra katilimiz bulunuyor. Burada bir sorun olacak? Katil ne ayak? Filmle uzaktan yakından alakası yok, oraya sadece akıl çelmesi ya da ilgiyi önce başka yerde toplayıp, daha sonra bakın nasılda dağıttık der gibi bir durum yaratmışlar ve ilginç olmuş açıkçası rahatsız etmedi.

Olaylardan ve twist den bahsetmek istemiyorum, çünkü gerçekten 1993 lü yılları düşünürsek, kaliteli ve o yıllara göre güzel bir film yapmışlar. Yalnız bir nokta vardı ki bütün filmi mahvetti. Şu filmin, gerçek bir yönetmenin elinden bir ''remake'' olarak çıkmasını gerçekten isterdim. Bunu buraya yazmak istiyorum, isterseniz buradan sonrasını okumayabilirsiniz!

Kızımız banyoda birtakım ilaçlar alıyor. Tam bu sırada genç cerrahımız geliyor ve işte sahne. Evlerinde yabancı olarak kalan biri banyonuza nasıl bu kadar rahat gelebilir. Diyelim bu denk geldi, ama daha sonra siz ilaçları alırken o göz göze gelme sahnesi ve birden kocası seslendiği andaki bakışmaları nasıl atlayabilirim ki? Filmin içine ettikleri an, işte tam bu andı.

Bunun dışında göze çarpan fazla şey yok. Elbette ki var ama zaten filme öyle bir kaptırıyorsunuz ki kendinizi, sadece izlemek istiyorsunuz ve daha fazla bir şey dikkatinizi çekmiyor. Sürekli değişken konulu filmlerden, sonunda ne olacağı belli olmayan filmden hoşlanıyorsanız bunu mutlaka izlemeniz gerekiyor. Film için ne zaman bitti diyorsanız, film oradan devam ediyor ve bitişe kadar büyük bir heyecanla ilerliyorsunuz.

Notum 10/7.5

UnjustLucifer

0 Yorum :