5.04.2010

The Informant! [2009]

Hocam sen ne yaptın ya? Gerçekten artık Matt Damon konusunda seçici olma zamanları gelmiş.Şu an hayatımdan silmek istediğim 1 saat 48 dakikayı düşünüyorum.

The Informant 1990'ların başında yaşanan ilginç bir ajanlık hikayesini seyircisine yansıtacak. Bir şirkette üst düzey olarak çalışan müdür şirketinin müşterilerini dolandırdığını FBI'a bildirir ve kendi isteğiyle ajanlık yapmaya başlar fakat çaylak ajanın hastalıklı yapısı ve en önemlisi bu esnada kendi cebini de doldurması bütün iyi niyetine rağmen hapsi boylamasına neden olur.

Neresinden başlamamı istiyorsunuz? Arkadaşım ben neden hikayeyi başkasının ağzından duymak zorundayım? Damon film boyunca konustu, konuştu, konuştu... O konustukça siz mayıştınız daha sonra soğuk terler atmaya başladınız daha sora yakanızdan birer düğme daha açtınız en son don ve sütyenle felan kaldınız.Aynı ses tonuyla konusması ve arada filmle alakasız olarak hikayeler anlatması beni benden aldı, nereye verdi bilemiycem!

Senaryo yu kim yazdıysa eline sağlık ama kim piç ettiyse onun içinde bir teşekkür etmek gerekiyor heralde. Hadi başlarda kim gelin kim damat anlıyoruz zaten elde birkaç tane adam war.Ama daha sora olayın içine sabotajcı giriyor güya.Daha sonra FBI giriyor.DMA'nın adamları giriyor.Aileler işin arasına girdiği yetmiyor muş gibi bir de araya başka şirketler giriyor.Tamam ama başka şirketlerin aracıları giriyor.FBI'ın dinleme ekibi araya giriyor aman allaım burada eksik kalan bir tek aşk-ı memnu kadrosu olmuş heralde.Bir yerden sora size artık surat göstermeden sadece isimler hakkında anımsama yapmanız bekleniyor.Sizde mal gibi acaba bu kimdi ? Ben bunu hangi sahnede görmüştüm ? Şimdi bu buraya nerden geldi? Bunun görevi neydi gibi salak salak bakınıyorsunuz anca.

Yukarıdakine ek olarak söylemek istediklerim bunlarında yanında film o kadar sessiz sakin ilerliyor ki birşeyler olsun istiyorsunuz.Bir çekim hatası bulsam, kameramanın ayağı takılsa düşse felan istiyorsunuz.Canlandırma yok, herhangi bir abartma yok gayet böyle 15 kişinin günlük hayatını bir kameraya almışsın daha sonra üstüne 1990 lı yıllar diye yazıp, belirli belirsiz bir sıraya koysan bu filmi gayet rahatlıkla yaparmışsın, bu adamlar boşuna o kadar uğraşmışlar.

Matt Damon dan bahsetmemi istermisiniz? Invictus'u izledim. Peki bu ne ? Zaten birşey yaptığı yok ki ? Oraya bende çıksam biraz yapılı bir vucudum olsa siz anlamazsınız bile.Bütün film zaten bize masal anlatıyor.Anlattığı yetmemiş gibi heralde toplasam 3-4 mimik değişimi felan geçirmiştir.Nasıl bir nötr lükle anlatıyor hayal bile edemezsiniz.Ben Matt Damon'un; hollywood dünyasında figüran olduğuna inanan biriyim.Tabiki arada güzel filmlerine denk gelmedik değil, ama bu kesinlikle onlardan biri değil, çok özür dilerim.

Allahtan türkiyeye gelmemiş.Ne kadar mutluyum anlatamam.Not vermek istemiyorum, emeğe saygısızlık olucak.Sakın izlemeyin bu filmi.Sakın download dahi etmeyin.Sakın afişine bile bakmayın hatta.Hipnoz etmek istiyorsanız birini yada sevmediğiniz biri sizden film tavsiyesi istiyorsa, söyleyin gitsin ;)

UnjustLucifer

2 Yorum :

SirEvo dedi ki...

Al benden de o kadar. Nasıl gereksiz bir filmdir bu. :D
7 vermişim gerçi ama filmden sonraki yorumum şurada;

http://cineshoot.blogspot.com/2010/02/informant-2009.html

UnjustLucifer dedi ki...

söyle sevmediğin bir adam 2 saat boyunca kitlensin kalsın ekran karşısında .... işkence dediğin böyle olur :P