10.09.2012

The Assassin Next Door AKA Kirot [2009]

Katil olmak bu kadar kolay mı?

Birbirlerini tanımayan ve alakası olmayan iki kadın eski bir apartmanın 2. Katında karşılıklı olarak oturmaktadır. Galia, önceki yaşamından bir şekilde kaçmak ve Ukrayna’daki çocuğuna kavuşmak istemektedir. Bunu yapmak için her şeyi göze aldığı bir dönemde, adam öldürebilecek kadar ileriye gider. Elinor ise bir markette kasiyerlik yaparak hayatını kazanmaya çalışmakta ve kocası tarafından acımasızca dövülmektedir. Onun hayali ise piyangoyu kazanmak ve uzaklara gitmek.

Mantıksız bir aksiyon filmi daha izledim. Şehrin istedikleri alanı poligon gibi kullanıyorlar, istedikleri mekânlara girip kurbanları yok edip çıkıyorlar ama kimse ne engel oluyor ne de herhangi bir polis karışıyor işin içine… Sanırım hepsi yıllık izin de ya da bizim katilimiz çok temiz! Çalışıyor. Hayır, işin daha fenası bu filmi izledikten sonra, diyorum ki e o zaman biz boşuna yıllarda adamı öldürdükten sonra oradan kaçmaya çalışan katilleri izledik, kendilerini boşuna parçaladılar, bu filmde çok kıyak katillik var!

Sürükleyicilik var diyebilirim ama bu seferde film ayrı ayrı oynuyor havasına kapılıyorsunuz. Bir sahne izledikten sonra tamamen farklı bir sahne karşınıza çıkıyor, resmen boşlukları siz bir zahmet tamamlayın, benden bu kadar demiş yönetmen.

Gereksiz bir film olduğunu düşünüyorum ve gerçekten en ufak zevk alınılabilecek bir yanı bile yok. Tümüyle zaman kaybı der ve üzerine daha fazla konuşarak da zaman kaybetmek istemem…


0 Yorum :