1.09.2012

The Vow [2012]


Etki anı…

Başrollerde C.Tatum ve R.McAdams’ın oynadığı filmde mutlu çiftimiz, bembeyaz bir gecede olmayacak şekilde sokağın ortasında durarak aşklarını pekiştirmektedirler. Bir anda arkalarından çarpan kamyon, kadını komaya sokar. Geride kalan 4 yılı hiçbir şekilde hatırlamamaktadır ve kocasının onun sevgisini ve hatıralarını tekrardan kazanma çabaları görmeye değer.

Aşk filmleri artık öylesine kaliteli senaryolar sunar duruma geldi ki ( tabiî ki çöp olanlarda var ) çok büyük zevk veriyor. Bu filmden önce Türk yapımı olan ‘’Beni Unutma’’ filmini izlemişseniz ortak bir çok nokta bulabilirsiniz. Aslında aralarındaki tek fark, aniden kaybedilen hafıza ve bir anda kaybedilen bir hafıza diyebilirim.

Bir anda 4 yıl geriye dönmek ve o arada geçen hiç bir şeyi ve hiçbir insanı hatırlamaması gerçekten çok büyük bir felaket. Aralarındaki aşkın ne kadar büyük olduğunu anladıktan sonra hemen kendinizi karakterlerin yerine koyup, filmi izlemeye öyle devam ediyorsunuz. Leo’nun içinde bulunduğu; umutsuz ama bir o kadar da   büyük çabaya hayran kalıyorsunuz.

Ne yazık ki filmin sonu için o kadar iyi şeyler diyemeyeceğim. Son 15-20 dakikayı biraz ellerine yüzlerine bulaştırmışlar diyebilirim. Çok basit bir şekilde bitirmeleri ile zaten yeteri kadar övgüyü alacaklardı. Gel-git olayını biraz fazla abartınca tadı kaçmış ama her şeye rağmen tek kelimeyle harika bir filmdi diyebilirim.

Aşk filmlerini seviyorsanız, buna bir şans vermelisiniz. Son yıllarda izlediğim en etkileyici aşk filmleri sıralamasında çok üst sıralara koyabileceğim kadar güzeldi.

0 Yorum :