11.09.2012

Revanche [2008]


Avusturalya’nın başkentinde, modern bir genelevde yaşanan aşk sahneleriyle başlıyor filmimiz. Yaşadıkları hayattan son derece rahatsız olan bir hayatkadını ve orada ayak işlerini yapan karakterimiz kaçıp gitmek istemektedir. Farklı arayışlara yönelen karakterlerimiz, dram içinden çıkmak için daha büyük bir dram içine girmeyi hak edecek kadar gereksiz bir şey yaparlar, sonuçları çok da iyi olmayacaktır.

Beklentilerim biraz daha yüksekti diyebilirim filmden. Bana ne verdi diye bakacak olursak; yukarıda da kısmi olarak dile getirmeye çalıştığım gibi, hayatlarındaki eksik yanları bir şekilde tamamlamaya çalışırken, ahlaki ve etik yanlarından daha fazla açık verdiği ve dramdan çıkarken dramın içine nasıl çok güzel bir şekilde batılabileceğini gösteriyor film.

Beğendiğim noktalar, karakter analizleri çok güzel yapılmış, o andaki hayal kırıklığı, üzüntüler, mahcubiyet perdeye çok güzel aktarılmış diyebilirim. Filmin senaryosu da iyi denilebilecek kadar göze çarpıyor ama sıkıntılar iyi yanları fazlasıyla maskelemeye yetiyor ne yazık ki. Şu hikayede olmaması gereken sahneler, ortalıktan kaybolan zaman kavramı, filmin zaman zaman aşırı gereksiz diyaloglarla devam etmesi ve yavaş ilerlemesini seyir zevkini düşüren noktalar diyebilirim.

Sonu için ise ayrı bir atraksiyon düşünülebildi en azından, bu kadar ortada bırakılarak neyin hedeflendiğini ben tam olarak anlamadım.

İzlenilebilecek bir film olduğunu düşünmüyorum, çok yüksek sabır gerektiriyor ama anlatılmak istenilen durumlar güzeldi, hakkını vermek gerek diye düşünüyüorum 

0 Yorum :