8.10.2010

Knight And Day [2010]

Knight and Day’i beğenmeniz bu fimi ne açıdan ele aldığınıza bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösterecek bir yapım. Filmi bir komedi filmi olarak ele alırsanız vasat, bir aksiyon filmi olarak görürseniz saçma, duygusal bir film olarak değerlendirirseniz basit bir film olarak düşüneceksiniz. Ancak bu 3 öğe birbirine girdiğinde Tom Cruise ve Cameron Diaz’ın hatrına kendini izlettirmeyi başarabilen bir film olarak izleyicinin kafasında bir yer edecek. Özeliikle Tom Cruise’un uzun süren sessizliğinden sonra böyle bir filmle ekranlara dönmesi hayranları için her ne kadar güzel bir durum olsa da, Knight and Day Tom Cruise’un son 20 yılda oynadığı aksiyon filmleri içinde en kötü hasılatı yapması da bir o kadar üzücü ve düşündürücü.

Film komedi ve aksiyon türünde ele alınmasına rağmen ben bu filme birde fantastik türü eklemek istiyorum çünkü filmde olan olaylar fantastik filmlerde olanları aratmayacak cinsten. Vanilla Sky filminde ilk kez bir araya gelen Tom Cruise - Cameron Diaz ikilisi bu film için ideal birer seçim gibi gözükse de Vanilla Sky’da ki performanslarını arattıklarını söylemek istiyorum.

Filmde hoşuma giden noktalarda yok değil; örneğin filmi izlerken yönetmen size İspanya ve Avusturyadan oluşan küçük ama güzel bir avrpa turu yaptırıyor ve bu turda size Amerikan sinemasına damga vurmuş önemli bir isim olan Cruise eşlik ediyor. Birazda filmin konusundan bahsetmek istiyorum: Tükenmeyen bir bateri olan Zephyr her kesimden insanın sahip olmak istediği önemli bir güçtür ve bu sahip olma mücadelesi onu ele geçirmeye çalışanlarla onu korumaya çalışanlar arasında ki bir savaşa dönüşür. Amacı bu bateriyi yapan Simon’u ve baterisini korumak olan Roy Miller ( Tom Cruise ) oldukça eğitimli bir CİA ajanıdır (Adam Sandler’ın oynadığı You Don’t Mess With Zohan filmideki ajan ile kıyaslanabilecek cinsten ) zaten filmin komedi türüne girmesinin önemli sebeblerinden bir tanesi de budur. Roy, istemeyerek işlere bulaşan June ( Cameron Diaz ) ile birlikte bitmek bilmeyen bir maceranın içine buluverir kendini. Ciddi anlamda güzel ve heyecanlı aksiyonun da başlaması hemen hemen June ve Roy’un tanışmasına denk gelir.

Film için düşünülen ilk aday Adam Sandler idi ancak Sandler “ben kendimi elimde tabanca ile düşünemiyorum” diyerek rolü reddetmesi başrolü Tom Cruise’a getirir. June rolü içinde Eva Mendez düşünülmüş ancak bu rolde Cameron Diaz’a verilmiş ve böylece Cruise Diaz ikilisi birkez daha bir araya gelmiştir.

Çekim mekanları, Melrose, Danvers, New Bedford, Massachusetts, Cadiz Seville ve Salzburg olan film box office için çok büyük bir hayal kırıklığı yaratmasına rağmen 117 milyon dolarlık bütçesinin yanında 228 miyon dolarlık bir gelir elde etmesini bu filme göre oldukça başarılı buluyorum bunun yanı sıra yaşlanmış yüzüne rağmen Tom Cruise’ u tekrar beyaz perdede görmek oldukça güzeldi…

0 Yorum :