25.10.2010

Fired Up [2009]

Amerikan Pastası serisi ile başlayan amerikalı ergenlerin hayatlarına dahil olma furyası her geçen yıl daha da popüler olarak sinemaya girmeye başladı. Fired Up filmi de bu akımın son parçası. 2009 yapımı bu filmde lisede oldukça popüler olan iki arkadaşın kızlara olan düşkünlüğüne ve onları elde etmek için giriştikleri maceralara tanıklık ediyoruz.

Aslında filmde alışılmışın dışında her hangi birşey bulunmuyor. Her ne kadar istedikleri kızı elde edecek karizmaya sahip olsalar da gözleri doymayan Shawn ve Nick isimli iki yakın arkadaşın 300’den fazla kızın bulunduğu bir ponpon takımları kampına katılmaları ve orada yaşadıkları birbirinden komik maceraları, yerine göre bel altı bir dille yerine göre duygusal öğelerle anlatan film Fired Up, her ne kadar az önce belirttiğim gibi Amerikan gençlik filmlerinin son halkalarından olsa da gişede 2 milyon dolar zarar etmiş bir film.

Bunun sebebini araştırdığınızda altında yatan acı gerçeklerle karşılaşıyorsunuz. Örneğin yapımcıların ucuz yollarla para kazanma çabaları, maliyeti düşük, tanınmamış oyuncuları filmin kadrosuna dahil etmeleri, doğru düzgün hiçbir konuyu anlatma becerisine sahip olmamaları ve bu tarz filmlerin özellikle genç izleyiciler arasında popüler olmasından kaynaklı olarak 2-3 aylık bir çekim süresi ile böylesine saçma sapan filmlerin sayısı ve başarısızlığı çok büyük artış gösterdi son 5 yılda. Ya tutarsa mantığı ile çekilen ve izleyiciyi aptal yerine koymaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu gibi filmlerin içinde ciddi anlamda başarılı olanları da yok değil. Ancak şuanda yazmakta olduğum Fired Up kesinlikle bu filmlerden bir tanesi değil.

Bir buçuk saatlik bir zaman dilimine sığırılmış iki tane aç gözlü Amerikan veledinin seks maceraları bir sinemasever olarak benim ilgimi çekmedi. Kaldı ki sadece oyuncuların değiştiği, mekanların ve konunun bile neredeyse aynı olduğu yüzlerce film sayabilirim size. Her ne kadar emek harcanmış hiçbir filmi vakit kaybı olarak değerlendirmesem de bu filmi izlemenin size hiçbirşey kazandırmayacağını da belirtmek istiyorum. Güzel kızlar ve yakışıklı erkekler bir filme koyulup da film çekilmesi mantığına karşıyım ancak easy subject denilen izleyici sıkmadan eğlenceli vakit geçirten bir konu ve ilgi alanı olduğu sürece bu gibi filmler de yapılmaya devam edilecektir.

0 Yorum :