24.10.2010

Spirit [2008]

Bazı filmleri izledikten sonra düşünürsünüz acaba nasıl yapıyorlar, vay anasını gerçekten güzel yapmışlar diye ya da X oyuncu nasıl bu kadar iyi oynamış diye... Ama önümde öyle bir örnek var ki, bu oyuncular bu filmde oynamayı nasıl kabul etmişlerden daha çok, böyle bir filmi hangi akla hizmet yaptıklarını bile sorgula duruma geldi insan. Konuya geçelim;

Will Eisner’in ‘The Spirit’ adlı çizgi romanından beyazperdeye uyarlanan ve Sincity, 300 ve Elektra’nın yazarı & Sincity üçlemesinin yönetmeni Frank Miller’ın yönettiği filmde Spirit isimli maskeli ve etrafı güzel kadınlarla dolu bir varlıktır. Spirit, Central City’yi korumak için polis ile beraber, şehirdeki suçlular ve The Octopus ile mücadeleye girişir.

İlginç bir film gibi gözüküyor dışarıdan. Yapımı ve kullanılan kırmızı renkli objeler ilgi çekmeyi başarıyor ama sadece görsellikle bazı şeyleri daha fazla ileriye götürmeniz imkansız. Filmde birşeyler arıyorsunuz mesela bu bir senaryo olabilir. Film izlerken bir kurgu ve senaryo beklersiniz. En azından ortada bir konu olsun istersiniz ama böyle birşey yok. Bu yüzden bunun hakkında konuşulacak fazla birşey yok.

Oyuncu kadrosu hakkında biraz konuşmak gerekiyor. S.Johansson, Mendes, S.Jackson gibi bir kadro var önümüzde. Hani Barcelona takımı için diyoruz ya, bıraksan sahaya nasolsa oynarlar en fazla ligde bir 2-3 sırada bitirir diye. Öyle bir kadro gibi ama o kadar yazık olmuş ki... Hadi Mendes ve Scarlett biraz daha ayak kadrosunda kalıyor ama Jackson bu teklifi nasıl kabul etti ve böyle bir filmle birlikte rezil olmayı kabul etti akıl alır gibi değil.

Sıkıcı olması da yanında bonus olarak geliyor yukarıda yazdıklarıma paralel olarak. Canı sıkılmış yönetmenimizin ve bir film yapmak istemiş. Kariyerli oyuncuları oraya koyarak en azından biraz kar etmeye çalışmış ama bu sefer bizim canımızı sıkıyor. Yukarıda da söylediğim gibi yukarıda; film başlarken birşeyler vaad ediyor ama daha sonra o beklenen aksiyon bir türlü gelmiyor. Alın size 2 saatlik işkence...

Zamanınıza yazık... Daha fazla söylenebilecek ya da üstüne konuşulabilecek fazla birşey yok...

0 Yorum :