31.10.2010

Big Daddy [1999]

Big Daddy, 1999 yapımı duygusal komedi film grubuna dahil edilebilecek ve Adam Sandler’in 11 yıllık gelişiminin tam olarak başladığı bir film. Filmde Adam Sandler’a eşlik eden çocuk oyuncu aslında bir oyuncu değil bunu okuduğumda oldukça şaşırmıştım. İkiz olan Dylan ve Cole Sprouse filmde Julian rolüne hayat veren oyuncular olarak filmin ekibinde yer alıyorlar. Eğer bu bilgiyi okumasaydım o rolü iki farklı çocuğun oynadığını asla tahmin farketdemezdim.

İkiz kardeşlerin can verdiği Julian rolünü izlerken gözaşlarınızı tutamayacaksınız bunun yanısıra Sonny Kaufax ( Adam Sandler )’ı izlerken de gülmekten kırılacaksınız. Bir buçuk saatlik zaman diliminde bu duyguları izleyiciye yaşatabilmek bana göre bir yönetmenlik başarısıdır ve burada da karşımıza Happy Gilmore, I Now Pronounce Chuck And Larry, You Don’t Mess With Zohan gibi filmlerde de Adam Sandler ile birlikte çalışmış Dennis Dugan çıkıyor. Bunun yanısra Adam Sandler’a yine Saturday Night Live programında birlikte çalıştığı arkadaşı Rob Schneider eşlik ediyor ve belki de 99 yapımı bu film ile Schneider, Sandler ve Dugan üçlüsünün önü açılıyor.

Sonny, işi gücü olmayan son derece başıboş, bir araba kazasından kazandığı tazminatı harcayarak gününün gün ederek yaşayan bir adamdır ve bu yüzden tüm arkadaşları ve sevgilisi tarafından eleştirmektedir. Birgün ev arkadaşının bir zamanlar birlikte olduğu bir kadından olan çocuğu kapıya dayanır ve arkadaşını korumak için kendisini ev arkadaşı olarak tanıtır ve çocuğu sahiplenir. Amacı çevresindekilere kendisinin sorumluluk sahibi bir insan olduğunu göstermektir ancak işler istediği gibi gitmediği için çocuk başına kalır ve Julian ile aralarında sihirli bir bağ oluşmaya başlar ve bu çocuk sayesinde Sonny artık sorumluluk sahibi bir adam olmuştr.

34 milyon dolarlık çekim harcamalarına ek olarak 234 milyon dolarlık bir gişe hasılatı filmde doğru şeyler yapıldığının güzel bir örneği ve gelecek için Sandler’ı cesaretlendiren en önemli olaylardan bir tanesi. Her ne kadar daha sonraki filmlerinde yahudi olduğuna sürekli vurgular yapıp hayranlarının gözünden düşse de özellikle Grown Ups filmi ile tekrar eski herkesin sevdiği Adam Sandler haline dönmesini bir Sandler hayranı olarak oldukça sevindirici buluyorum.

Filmde yasal olarak 19 adet soundtrack bulunmasına rağmen ara müzklerle birlikte bu sayı daha da artıyor ancak bu ara müzkleri filmin soundtrack albümünde bulmabilmeniz mümkün değil.

0 Yorum :