12.10.2010

Salt [2010]

Sözkonusu bunun gibi çok kariyerli bir oyuncunun üstüne yapılmış aksiyon filmiyse, onun hakkında konuşmakta bir o kadar zor oluyor. Filmin içeriğine hızlıca bakacak olursak;

Evelyn Salt (A.Jolie), görevi, şerefi ve ülkesi üzerine yemin etmiş bir CIA ajanıdır. Ancak bir iftiracını onu Rus ajanı olmakla suçlamasıyla bağlılığı test edilecektir. Salt sahip olduğu tüm gizli görev tecrübesini kullanarak kendini temize çıkarmak amacıyla kaçar. Salt'ın masum olduğunu kanıtlamak için gösterdiği tüm çaba hakkındaki şüpheleri arttıracak ve geriye yanıtlanması gerekn bir tek soru bırakacaktır...

Bu tarz filmlerin artık hangi yollarla prim yaptığını ya da ne kadar basit olduklarını konuşmaya gerek yok. Ben yazmaktan sıkıldığıma göre, okuyan toplulukta bir o kadar bu konudan sıkılmışlardır. Başlangıçta gayet ciddi olarak başlayan bir senaryonun gittikçe yapaylaşması, başlarda doyuran ama ilerledikçe sadece basit efektlerden ve Jolie'nin iğrenç vucudunun yan etkilerini görmeye başlıyorsunuz.

Afişi gördükten sonra filme herhangi bir önyargı beslemedim, Jolie'yi zaten oyuncu olarak sevmem. İzlediğim 1-2 güzel filmi vardır onun dışındakiler genellikle güzelliğiyle ya da sevişme sahneleriyle herkezler tarafından bilinen ortalık filmleridir. Bu sefer belki güzel olmuştur, belki değişik birşeyler çıkmıştır umuduyla ekran karşısına geçtim ama bu kötülerinin en kötülerinden biri olmuş gerçekten.

Hakkında daha fazla birşeyler yazmaya gerek yok, filme gereksiz yere prim yaptırmaya hiç gerek yok. Boşuna izlemeyin. DVD'ye, sinemaya verdiğiniz paraya yazık, Jolie yi izleyip tatmin olmak istiyorsanız, orasını ben bilemem.

0 Yorum :