29.10.2010

Get Him To Greek [2010]

Nicholas Stoller’in yazıp yönettiği Get Him To Greek, 2010 yılına tarihli eğlenceli bir komedi filmi. Başrollerinde Funny People, The invention Of Lying ve Superbad gibi aynı tarz filmlerden tanınan Jonah Hill ve Russell Brand oynuyor.

Film, bir dönemin çok meşhur bir rock şarkıcısı olan ancak çalkantılı özel hayatı ve son albümündeki başarısızlığı nedeni ile gözden düşmüş Aldous Snow ( Russell Brand ) üzerine kurulu. 10 yıl önce en popüler zamanında Greek isimli bir tiyatroda çok meşhur bir konser vermiş Snow, aradan geçen 10 yıllık zaman içinde çok değişmiştir ancak bir müzik şirketinin de kurtuluşu onun ellerindedir. 10 yıl sonra bu meşhur konseri tekrarlamak isteyen ve bu sayede içinde bulunduğu krizden kurtulmayı amaçlayan müzik şirketi, ingiltere’de yaşayan Snow’u ikna eder ve onu konser için amerika’ya getirmek üzere Aaron Green’i ( Jonah Hill ) görevlendirir. Bitmek bilmeyen istekleri, alkol ve hap bağımlılığı olan Snow, Green’i çileden çıkartsa da, Green verilen görevi en iyi şekilde yapıp kendini kanıtlamak için Snow’un her istediğini yapmak zorunda kalır ve komik olaylar birbirini takip eder.

Aslında film tamamiyle saçma espiriler üzerine kurulu saf bir komedi değil. Yerine göre sevginin, yerine göre yanlızığın ve yerine göre dostluğun da işlendiği bir konunun takip edilmesi filmin izlenebilirliliğini ve kalitesini arttırdığı düşüncesindeyim. Bunun yanısıra bir rock starının konu edildiği Get Him To Greek filminde Lars Ulrich, Pink, Mario Lopez, Christina Aguilera gibi birbirinden ünlü yıldızı da görmeniz de mümkün. Herbirinin çok küçük rolleri olsa da filmden isimlerinin geçmesi iyi bir reklam diye düşünüyorum.

Yönetmenin ikinci filmi olan Get Him To Greek ilk filmi forgetting Sarah Marshall ile bağlantılı olarak gidiyor düyebiliriz. O filmde de bir Aldous Snow karakteri olduğunu hatırlarsanız belki bir şekilde bağlantı kurabilirsiniz. 4 Haziran 2010 tarihinde gösterime girmiş olan film, 30milyon dolarlık bir bütçe ile çekilmiş ve gişede 105 milyon dolarlık bir hasılat elde etmiş. Hill’in oyuncululuğunun artık iyice geliştiğini daha da iyi gözlemlediğim bu film sanıyorum onun için başrol açısından iyi bir fırsattı ve oynadığı başarılı rol ile bu şansı oldukça iyi değerlendirdi. Umuyorum ki bu genç oyuncuyu bu tarz filmlerde daha sıklıkla izleme şansı buluruz.

Jason Segel ve Lyle Workman’in hazırladığı 16 adet soundtrack’de filmin işleyişi ile oldukça uyumlu. Oldukça ağır ve belaltı espirilerin kullanıldığı Get Him To Greek filmi açık olarak yetişkinlere hitap eden bir yapım. Bunun yanısıra filmdeki espirilerden tam olarak keyif alabilmeniz için filmi ya türkçe altyazı ya da dublajlı olarak izlemenizi öneririm..

0 Yorum :