19.01.2010

I've Loved You So Long [2008]

Herkez izledi, yorumlarını yaptı ondan sonra gene izleme sırası bana geldi.İzlemek için geç kaldığım filmlerden biri daha ne yazık ki.Neyse sonunda izledik diğelim ve yazıya devam edelim filmden bahsederek.

15 yılını hapiste geçiren Juliette (juli diye kısaltmak istiyorum), özgürlüğüne kavuştuktan sonra hemen uzun süredir uzak kaldığı kız kardeşinede kavuşur.Fakat neden hapiste kaldığını uzun bir süre herkezden gizliyor.Fakat daha sonra kız kardeşinin ve ailesinin ona karşı biraz daha olumlu bir tutum sergilemesinden, hayatına giren yeni insanlar sayesinde bunun üstünden gelebiliyor...

Evet film gerçekten ilerlemiyor.Yanlış hatırlamıyorsam 2 saate yaklaşan bir süresi vardı ve filmin sonunu bir ara hiç göremeyeceğimi sandım.Filmin ilk yarısında zaten hayatlar yerleşiyor.Şu şekilde, herkezin kendine göre devam ettiği bir hayat var ama bu karakterlerin birbirleriyle olan ilişkileri, davaları belli oluyor.Daha sonra filmin ilk yarısı boyunca Juli'nin neden hapiste olduğunu merak ederek devam ediyorsunuz, bu size sıkılmamanız için sunulmuş bir nimet ama bunun dışında çok sıkıcı.

Filmin 2. yarısına gelmeden hemen önce Juli'nin neden hapiste oldugunu öğrendikten sonra, bunu neden yaptığını merak ediyorsunuz.Filmi bitirmeniz için gereken bir diğer motivasyon kaynağı.Buradan sonra olaylar biraz daha hızlanıyor gibi oluyor, işin içine farklı karakterler geliyor ve renk biraz değişiyor.Filmin sonlarına doğru zaten asıl beklenen düğüm çözülüyor.Bundan burada asla bahsetmek istemiyorum, ama şöyle bir filmi sırf bu son olacak diğe izlediime inanamıyorum.Güzeldi, kurgusu güzeldi, Özellikle Juli rolünü oynayan Kristin Scott Thomas gerçekten iyiydi ama tatmin etmedi.

Daha çok böyle, ne olacağını bildiğiniz bir filmi, sadece ufak ayrıntılarını da öğrenebilmek için izliyorsunuz havası vardı fazlaca ve bu beni baya rahatsız etti.

Ağır bir dram yaratmaya çalışmışlar ve başarmışlar kesinlikle.Film verilmek istenen duyguyu çok net bir şekilde veriyor.Çok uzun gereksiz konusmalar yerine bol bol mimik, ve bunun yanında gerçekten güzel müzikler kullanmışlar.Burası takdir edilmesi gereken bir diğer nokta.

Sonuç olarak sinemada izlenmeye deymeyecek, evde iyi bir bunalımda oldugunuz anda açıp izleyip daha sonra direkt olarak uykuya dalınacak bir film.10/7 yeter.!

UnjustLucifer

0 Yorum :