9.01.2010

Ordinary Decent Criminal (2000)

Cuma gecesi film furyasına başlangıç filmi olarak bunu seçtim.İçinde ne var yok hiçbişey bilmeden, tamamen denk gele aldım ve açtım.

Biri durmadan 'Kendine yalan söyleme' öteki ise kesintisiz olarak 'herkesin canı cehenneme' diyen iki ego tarafından yönetilen kahramanı Michael karizmatik bir suçlu, kendi gibi tehlikeli ama neşeli adamlardan oluşan çetesiyle Dublin sokaklarını geziyor ve parası olan suçluları soyup ihtiyacı olanlara veriyor. İki de karısı var, ama buna rağmen onunki mutlu bir aile. Tabii Michael'in polis ve Interpol tarafından aranan bir adam oluşunu saymazsak.

Film çok hızlı ilerliyor.Zaten 1 saat 30 dakikalık bir sürede böyle bir hikayeyi başka türlü anlatamazsınız.Film başladığı anda bunların kim olduğunu ve ne yaptığını görüyorsunuz, daha sonra hemen çalma işlemleri başlıyor.Öyle hızlı ilerliyor ki film, şöyle bir sahne hatırlıyorum.Adam yapacağı soygunu kafasında planlarken, arka planda anlatıyor bunu ve soygun sahnesi sizin önünüze geliyor parça parça.Bu kadar uçan bir hızda ilerliyor film.

Komik diyaloglarla süslenmiş, araya komik sahneler koyulmuş, action/comedy tarzında bir film işte.Ama ilginç olan şey, siz gülüncek şeyleri kendiniz yaratıyorsunuz.Hani ortada böyle senaryo olarak gülecek bişey yok.Ortalıkta gülüncek bişey yok, ancak dialoglardan bişeyler yakalayabilirseniz, ona gülüyorsunuz.

Ortada değişik hikayeler var, değişik oyunlar war polise, bazıları bir zeka ürünü bazılarıda ancak dışardan bakan bir salağın bakış açısı olabilcek kadar basit ama polislerin düşünemediği.Şöyle toparlamak gerekiyor, hani eğlenmek için bir film arıyorsanız, alın izleyin işte bunu.

Oyunculara gelirsek, Spacey süper bir irish aksanı yaratmış bizlere.Farell konusuna gelince adamın zaten normalde konustuklarını anlamak için özel bir çaba sarfederken bu filmde tamamen imkansızları oynamış benim adıma.Not vermeye gerek yok, zevk için izlenesi bir film

UnjustLucifer

0 Yorum :