27.07.2010

My Best Friend's Girl (2009)

''Hakkım yok seni sevmeye, çıktın karşıma ne diye... Sen başkasının malısın, kalbim bunu nereden anlasın! Unutmam lazım çünkü sen arkadaşımın aşkısın! Kaderin oyunu mu bana, göstermesin seni bana... Karşımda olsan da bakmam, arkadaşımı aldatmam. İsterse kalbim ağlasın, arkadaşımın aşkısın... " diye devam eden bir şarkımız vardır hani... İşte My Bestfriend's Girl'de böyle bir fikri "karşımda olmasan da bakarım, arkadaşımı da bir güzel aldatırım... "olarak yorumluyor ve ortaya komedi yüzdesi düşük bir romantik komedi koyuyor. Ama filmin sorunu komedi oranının düşüklüğü değil romantizm oranının neredeyse hiç olmaması. Kurduğum tuhaf cümleye takılmayın özetle film ne romantik ne de komik! (ama yine de izlenmeyecek gibi değil orası da ayrı konu)

Şimdi de karakterlere gelelim çünkü filmi yürüten öge kesinlikle karakterler.Dane cook'un canlandırdığı tank tam bir fırlama hatta azgın bir canavar. Kate hudson'ın oynadığı alexis ise onu dizginleyen tasması. Bu derece cinsel bir komediye böyle bir yakıştırma gider herhalde. Diğer yandan Jason Biggs ise Alexis'e aşık olan ilk bayımız dustin rolünde. Tabi tank'in yanında pasif kalmış durumda. Bir de profesör var ki o da tank'in babası ve aklı fikri şeyde... Şeyde işte! aslında tüm filmin aklı fikri "şey"de...

Konumuz ise tamamen amerikan kültürünün eğlence anlayışına odaklı durumda, partiler,düğünler, espriler ve hatta yapmacık ilişkiler bile halis muhlis amerikan malı! Durum böyle olunca türk seyircisi filme karşı biraz mesafe koyuyor, ben de dahil! Özellikle filmdeki komedi anlayışının tamamen cinselliğe dayalı olması da bu mesafeyi biraz artırıyor. Çok ufak detaylar dışında klasik komedi adına bir şey yok yani..

Filmin sonundan da konuyu açmak istiyorum. Malum dustin ve tank aynı kızı isteyen iki Arkadaşlar ancak bir kızı bin kişi ister bir kişi alırmış ama burada da havlu atan taraf dustin oluyor. Sonrasında izleyici her zamanki gibi bir aşk çıkmazının ortasında kalıyor ve kısa süre önce belli nedenlerden dolayı ayrılan alexis ve tank'in yeniden birleşmesini bekliyor.

Sonuç olarak arkadaşımın aşkı izlendikten sonra üzerine uzun uzun yazılacak bir film değil. Amacım sadece bu romantizmden ve komediden pek nasibini almamış romantik komediyi gergin ya da sıkıntılı bir anda izlemeniz için size hatırlatmaktı. Fazla beklentiniz ve yüksek oranda kahkaha ihtiyacınız yoksa ve 15 yaşını geçkinseniz uygun bir film arkadaşımın aşkı!

10 üzerinden 6...

4 Yorum :

SirEvo dedi ki...

Bu 2. yazı sanırım filmin sonundan da konunun açıldığı. Ben spoiler okumak bile istemiyorken filmlerin sonlarını yazmaya devam edecek misiniz? :)

UnjustLucifer dedi ki...

Hocam; mağzur görmek gerekiyor. Arkadaş yeni aramızda katıldığından dolayı; bunu bir deneme yazısı olarak görmek bence hoş olacaktır..

Kendisine de aynen söyledim; spoiler bile tepki alıyorken film sonlarının yazılmaması gerektiğini..

SirEvo dedi ki...

Film sonlarından bahsetmek yeryüzünde hiçbir yerde tepkisiz kalmaz, ki şu dönemde spoiler bile nefret çekiyorken. :) Teşekkürler, iyi bloglamalar... =)

UnjustLucifer dedi ki...

Tabiki haklısın; gereken yerlerde yazı temizliği denen olayı gerçekleştirdim bende..Dile getirdiğin için bunu tekrar ben teşekkür ederim...