6.07.2009

Capote [2005]



P. Hoffman'ın en iyi erkek oyuncu oscar ını kucakladığı film, Capote... Çok uzatmama gerek yok bu film hakkındaki yazıyı çünkü zaten herşey ortada. Film Hoffman'ın insiyatifine bırakılmış ve bence iyikide öyle yapılmış. Gerçekten inanılmaz bir oyunculuk sergilemiş ve oscar a ulaşması çok zor olmamış. Ilk sahneden itibaren kullandığı dil, dil olarak kullandığı dil inanılmaz.Film boyunca tüm yeteneğini göstererek aynı ses tonuyla ( ne kadar iğrenç geldi) konusması takdir edilesi.

Hafifçe konudan bahsedelim. Capote, kitabını bitirmek için bir dizi kişisel araştırmalar yapar ve katil zanlısı olan Perry Smith ile konusur.Filmin uzun bir bölümünü kapsayan bu konusmalar filmin zaten konusunu ve nedenini araştırıyor.

İzlenesi yüksek bir film.Filmden daha fazla bahsetmeden bazı şeylere değinmek istiyorum.Hoffman gerçekten çok güzel bir iş çıkartmış. Daha önce yada bu filmden sonra neler yaptı dersek; before the devil's know you're dead, doubt ve Charlie wilson's war filmlerindeki performanslarıda üst seviyede. Her rolün altından kalkabilen iyi bir aktör.

Sonuç: Hoffman filmi almış götürmüş.Açıkçası çok fazla da filmin önüne geçmemiş çünkü ana karakterlerden biri olarak göze geliyor.Tamam başrol oyuncusu konumunda belki ama bütün kilitler kendinde değil. İzlenesi yüksek bir film, 2005 yılından elimizde neler kaldı diye bakıcak olursanız, bu mutlaka atlanmaması gereken bir parça olur.

0 Yorum :