27.07.2009

Winged Creatures [2008]



Son 6-7 aydır izlediğim en garip filmlerden biriydi.Tam olarak karar verebilmiş değilim iyi bir film mi, yoksa anlamsız bir film mi ?Filmi herzaman yaptığım gibi sizlere anlatmadan sunmaya çalışmiycam bu sefer.En baştan anlaşalım.Bu yazıyı okuyorsanız ya filmi anlayıp izleme gereği duymayacaksınız, yada okuduktan sonra, bu salak bunu anlamamış, ben izleyimde şuna anlatim diyceksiniz.Hadi başlayalım.

Kate Beckinsale, Dakota Fanning ve F.Whitaker'ın olduğu bir filmden bahsediyoruz.Konuyu anlatmak istemiyorum ama filmin bazı sahnelerini tartışmak istiyorum hemen belirteyim.Öğleden sonra bir restaurantda yemek yemek için bulunan bir toplulukla başlıyor filmimiz.Servis yapan bayan, barın kenarında oturan bir adam, 2 genç cocuk ve bu cocuklardan bir tanesinin babası.Tam bu sırada aynı kareye kahve alıp kapıdan dışarı çıkan bir adam.Kapıdan dışarıya çıkacakken içeriye girmek isteyen başka bir adama yol veriyor ve teşekkür alıyor.İşte filmin bu sahnesinden sora parçalar ayrılıyor.Bir daha birleşiyor mu diye sorarsanız, evet birleşiyor ama bazı barçaları.

İçeri giren adam, -niye,neden,niçin- bir sebepten dolayı ordaki bir adama yaklaşık 7 el ateş ediyor ve tahmin edilceği üzere adam oracıkta ölüyor.İşte bundan sora film biraz ileriye atlıyor ve o ölümden sonraki sahneleri, film devam ederken flashbacklerle tamamlıyorlar.

Şimdi, burda tartışılması gereken konulara bir gelelim.

Kusra bakmayın ama sahne sahne gitmek zorundayım.İlk önce şöyle başlayalım, olan olay haberlerde çıkarken bir eksik gözümüze çarpıyor.Ölü sayısını 1 , yaralı sayısını 1 olarak veriyor ama filmin gidişatına göre bir hesap yaparsak ölü sayısı 3.İşte burda bir karmaşa, inanılmaz gereksiz bir karmaşa çıkıyor ortaya.Altyazının azizliğine mi uğradım diye çok düşündüm ama gerçekten değil.

Bu olaydan sonra kahramanlarımızın hepsi hayatlarında birtakım değişiklikler geçiriyor.Bir tanesi inanılmaz kumar parası kazanıyor,Diğer kız kendini daha fazla dine veriyor.Oğlan ise hayattan soyutluyor kendini.Çalışan kadın ise bebeğiyle ilgilenmiyor ve sürekli birilerini hayal ediyor.Film böyle gelip geçerken anlam yükleyemediğim bir olay oluyor.

Hikayenin bir parçası olan doktorumuz, karısına migren ilacı veriyor.Normal olarak migreni tuttuktan sonra, kendisi bir doktor olduğu için hemen bir dilaltı hapıyla bu işi çözüyordu.Buraya kadar tamam.Ama neden ? bir anlam yüklemeye çalıştım.Acaba olaydan sonra kendisini iyi hissetmek için, daha doğrusu şöyle anlatim; hikayede doktorumuz daha öncede söylediğim gibi katile kapıyı açıyor ve bu olaydan dolayı kendisini sorumlu tutuyor.Heralde karısına yaptıgını bu şekilde açıklayabiliriz.Sürekli birilerine iyi birşeyler yapmak istiyor gibi duruyor ve bunu karısının üstünden uyguluyor.

Bunlardan sonra kumarda sürekli 7 rakamına oynayıp, 100.000 dolar kazanan ve kanser olan karakterimiz var.Anlaşılmayan nokta, 100.000 i çek olarak alıyor.Bozduruyor.Paraları bir zarfa koyuyor.Sora film ilerledikçe, paraları kumarda kaybediyor.Ama film sonunda, hooop! 100.000 dolarlık bir başka çek cebinden çıkıyor.Bunun açıklaması nasıl olcak ?

Yazının sonuna gelelim ufak ufak,

Bunun gibi daha ne sorular var tamamlanmayan yada anlamlandırılamayan.oyunculuklarla alakalı fazla bişey söylemeye gerek yok herkez gereğini süper olarak yapmış ve isimlerinden söz ettirebiliyorlar.Ufak bir parantez açmam gerekiyorsa eğer D.Fanning'in ne kadar soğuk kanlı olduğudur.İnanılmaz oynamış ve bu gidişle oynamaya ve isminden söz ettirmeye devam edicek.Büyümüş.Hide and Seek de aldığı rolden sora büyümüş ve kendini her alanda geliştirmiş.Çok zor bir rol almış ve yapmış yani yapmış.

Filmi tam olarak kavrayamadığımdan dolayı not vermek istemiyorum, zaten sağlıklı bir değerlendirme olmazdı vereceğim not.İzleyin, kafayı yiyin, yada izleyin ve sora bana bir kere daha anlatında anlayalım...

UnjustLucifer

0 Yorum :