7.07.2009

Flash of Genius [2008]


Filme gelirsek, yaşanmış daha doğrusu yaşanılmış gerçek bir olayı filme dökmüşler..Aslında arabalara olan inanılmaz merakımdan dolayı gayet güzel bir konusu var, harbiden bende merak ediyordum..

Kusra bakmayın artık bu kadar da spoiler olmaz heralde, silecekleri biliyoruz arabalarda kullanılan, işte onun hikayesi..Normal silecek her arabada vardır ama o zamanlar sürekli elle açıp kapatmak lazımdı.Şimdilerde kullanılan yağmur sensörlü silecekler ve hızını yağmura göre ayarlayan tarzlar diyelim ( elle olan ama, belirli aralıklarla çalışan) sileceklerin tasarım hikayesi ve bu yola baş koyan bir adamın hikayesi..


Zor bir süreç bu tabiki ve bu yolda bazı şeyler kaybediyor adam..Malum neler olcağını tahmin ediyorsunuz ve sonrasında gelen patent davasıda tuzu biberi oluyor işin.Sonunda neler oldugunu anlatmiycam ki, heycanla oturun izleyin diye..

Filmde ünlü herhangi bir oyuncu yok ama illaha kim diye sorcaksanız, g.kinnear var. Ben daha önce Unknown, ghost town ve invincible filmlerinde görmüştüm kendisini ve hatırlamadıgım birkaç tane daha olabilir, ortalama üstü bir oyunculuk sergiliyor.Başlarda film biraz akmıyor gibi gelebilir ama ilerledikçe zaten merakla ekliyorsunuz neler olcak acep diye ve sonlara doğru biraz daha akıcı oluyor film..

0 Yorum :