8.07.2009

The Haunting in Connecticut [2009]

"Based on a True Story"

Türkçeye Lanetli Ev diye çevrilen bilmemkaçıncı film. Gerçi ne diye çevireceklerdi bu filmi orası da tam bir muamma. Neyse biz işimize bakalım. Korku sinemasında malzeme kısıtlı. Kullanılabilecek bütün senaryolar neredeyse kullanılmış. Yıllardır aynı şeyleri farklı yönetmenler kavurup kavurup önümüze koyuyorlar. Bizde mecbur izliyoruz. Gerçi fazla korku filmi sevmem bu yüzden, yani kaliteli korku bulmak zor ama bu film diğerlerine göre senaryo anlamında vasatın üzerine çıkabilmiş bence..

Lions Gate yapımı.. Adam Simon ile Tim Metcalfe yazmış. İyi de yazmışlar. Peter Cornwell yönetmiş. Konusu şöyle; Ailemizin büyük oğlu kanser. Ölüm döşeğinde. Evleri hastahaneye uzak. Her gün git gel zor oluyor. Dolayısıyla hastahaneye yakın bir yerde -Connecticut- bir ev tutuyorlar. Gel gör ki bu evde eskiden bir cenaze eviymiş. Esasoğlanımız da hastalığından ötürü hap kullanıyor. Bu haplar da onun halisünasyon görmesini sağlıyor. Çocuk ta halisünasyonlarında evin sahibini ve evdeki ölüleri görüyor falan.

Diyeceğim senaryo güzel yani.. Eh oyunculuklar da idare eder. Esasoğlanımız Kyle Gallner iyi oynamış. Elias Koteas'ta az ama öz. E Amanda Crew kızımız da tüm tatlılığıyla orada, daha ne olsun. Korkutucu ögeler de güzel. En azından atmosfere girerseniz umduğunuzu bulursunuz. Ancak şu yaşanmış hikaye kısmına takıldım. Acaba cidden yaşanmış bir hikaye mi? Hani çocuğun rüyasıdır kabul ama evde bunca yıldır o kadar ceset kalması -kokmadan- gerçek olabilir mi onu bilemem. Veya kapıların kendiliğinden çarpması, ne bileyim ışıkların kapanması. Harbiden perilerin, cinlerin ortaya çıkması.. Bilemeyiz. Korku severler kaçırmasın.. 10/7

Beercholic

0 Yorum :