11.07.2009

Valkyrie (2008)


Adını, "Operation Valkür" den alan enfes bir film...

----> 9.25 / 10

Belki de hayatımda izlediğim, en güzel "Based on True Story" filmlerinden biriydi. Olayın aslını biliyorsun, sonucunu biliyorsun, tüm bunlara rağmen hala son derece heyecanlı ve son derece tedirgin bir şekilde bir filmi takip edebiliyorsun, daha ne denir. Gerçekten de çok güzel bir film olmuş. Başta Tom Cruise olmak üzere neredyse tüm oyuncular (En kötüsü Hitler'i oynayan adam belki), rollerini o kadar benimsemişler ki, sanki gerçek olayı izliyorsunuz. Vakti zamanında kendini dönemin İsa'sı gibi gören bir lider, Almanların neredeyse ilahı haline gelmiş biri, nu şahsa bir suikast düzenliyorsun ve öyle organize öyle büyük çaptaki.

Filmi izlediğimde hem son derece fikir sahibi oldum o zamanın olayları hakkında hemde hayretler içerisinde bu yapılmış mıdır hakikaten dedim. Film, sizlere resmen şu mesajı veriyor, "Darbe nasıl yapılırmış"...

Ben hakikaten çok beğendim filmi. Belki direk kıyaslanamaz ama nihayetinde Saving Private Ryan veya Full Metal Jacket filmleri de gerçek olaylardan esinlenilen, baya gerçekçi ve güzel filmlerdi ama bu film çok ayrı ve bence çok daha güzeldi.

İzlemeyenlerinize kesinlikle tavsiye ederim. Toplamda 100 dakika civarı süren, ve izleyeni bir an bile sıkmayan çok gerçekçi, çok hoş bir film. :)


PassenGER

0 Yorum :