18.07.2009

Juno [2007]

Çok sade ve özgün bir senaryosu olan, sımsıcak, canlı ve samimi aynı zamanda keyifli ve eğlenceli, insanın içini huzurla dolduran gerek soundtrackleriyle gerek oyunculuklarıyla içinizi sıkmayan bir film mi arıyorsunuz? Tam size göre; Juno.

Konumuz 16 yaşında liseli genç kızımız en yakın arkadaşıyla deneme amaçlı, sıkıntıdan ilk seksini yapar. Gelin görün ki birşeyler yanlış gitmiştir ve kızımız hamile kalmıştır. Bir şekilde ailesine bu olayı anlatan ve sonuçta kendi kararıyla bebeği doğurup çocuğu olamayan bir ebeveyne vermek ister. Bu olaylar boyunca da kızımızın olgunlaştığını ve hayatın nasıl bir şey olduğunu anlamaya başladığını görürüz.

Film geçen sene en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi senaryo ve en iyi yönetmen dalında Oscar'a aday gösterildi. Sadece en iyi senaryo da Oscar'ı kazandı. Bence 4 adaylık bir film değildi ama en iyi kadın oyuncu ve en iyi senaryo mutlaka olmalıydı. Hatta en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanabilirdi de Ellen Page. Gerçekten mükemmel oynamış. Ayrıca Spider-Man serisinden ve OZ, ER, Law & Order gibi bilimum dizilerden tanıdığımız JK Simmons'ta rolünün hakkını vermiş. Biraz Michael Cera biraz da Jennifer Garner sırıtmış. Jennifer Garner sırıtmak değil de biraz filme yakışmamış gibi.

Fazla bir şey yazmaya gerek yok. 1 buçuk saat sonra yüzünüzde bir gülümsemeyle filmin başından kalkacaksınız. Biraz spoiler olacak ama filmin sonundaki "Anyone Else
But You" şarkısı cuk oturmuş. 10/7

0 Yorum :